Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Az LMP-nek dolgozhat a kampányban Ron Werber

2017.09.05. 15:58

Nagy valószínűséggel a mi kampányunkat fogja majd segíteni. Erről az elnökségünk a napokban dönt. Én nagyon jó szakembernek tartom, akinek a tanácsait hasznos lenne meghallgatnunk

nyilatkozta Szél Bernadett az LMP társelnöke a 168 Órában Ron Werberről, az egykor az MSZP kampányát levezénylő izraeli tanácsadóról.

Szél Bernadett hétfőn jelentette be, hogy az LMP a 2018-as választásra állít miniszterelnök-jelöltet, mégpedig az ő személyében. Szél Bernadett 2014-ben már majdnem miniszterelnök-jelölt lett, ám az LMP végül úgy döntött, hogy nem neveznek meg ilyet, mert "ellenzéki szerepre készül a párt". Azt már korábban is lehetett tudni, hogy az LMP saját jelöltekkel és listával indul a 2018-as választásokon, a miniszterelnök-jelöltjük személyéről azonban ez idáig nem nyilatkoztak. Szél Bernadett az ATV-ben azt mondta: az országos elnökség támogatja a miniszterelnök-jelöltségét, hogy a végleges döntést a kongresszus fogja meghozni.

Szél most a 168 Órának adott interjút már mint miniszterelnök-jelölt, ahol szóba került Ron Werber, akit az elmúlt hetekben többször is láttak Budapesten, és  szóba került , hogy az MSZP-vel, sőt, a DK-val is tárgyalt. Az LMP neve azonban eddig nem merült fel hivatalosan. A kérdésre, hogy velük is tárgyalt-e az izraeli tanácsadó Szél azt válaszolta, hogy nagy valószínűséggel az ő kampányukat fogja segíteni a 2018-as választásokban.

Szél szerint nevetséges, hogy Werbert a kormánysajtóban a gyűlölet karmestereként emlegetik, 

szerintem Magyarországon csak egy ember van, aki a gyűlöletkarmester címet kiérdemelheti, őt pedig Orbán Viktornak hívják

– nyilatkozta a lapnak Szél.

Szerettük volna megtudni, hogy Ron Werber az LMP kérésére, hívására érkezett-e az országba, vagy ha már itt járt, akkor leült tárgyalni az LMP-vel is, illetve, hogy ő javasolta-e, hogy Szél induljon miniszterelnök-jelöltként, hogy ha a párt hivatalosan is dönt Werberről, akkor Werber biztos, hogy elvállalja-e, a kérdéseinkre Ungár Péter, az LMP politikusa válaszolt.

Ungár szerint több szakértő is megkereste már az LMP-t, mert sokan látnak benne potenciált, és Ron Werber is ezek közé a szakértők közé tartozik. Több találkozó is volt már vele, egyelőre hivatalosan nem kötöttek szerződést vele, hiszen a párt még nem döntött hivatalosan az izraeli szakértő felkéréséről.

Az Azonnali.hu telefonon érte el Ron Werbert, aki csak annyit mondott: "„Szél Bernadett kompetens és megbízható személy. Tudja, mit beszél.”

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?