Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Áramlopás miatt késtek a vonatok három napig a Budapest–Cegléd-vonalon

2017.09.07. 15:13

Több olvasónk is panaszkodott, hogy hétfő és csütörtök között óriási káosz, hosszú késések voltak a Budapest–Cegléd-vasútvonalon. A Mávinform szerint egy biztosítóberendezés hibája okozta a káoszt, ezért kérdést intéztünk hozzájuk, hogy vajon miért tartott három napig egy berendezés megjavítása. Erre most érkezett meg a MÁV válasza:

„A vizsgálat jelenleg is tart, de egy a helyszínen talált eszköz arra enged következtetni, hogy ismeretlen tettesek megpróbáltak illegálisan elektromos áramhoz jutni, aminek következtében zárlat keletkezhetett, és több nagy érszerkezetű biztosítóberendezési kábel olyan mértékben megégett, hogy a szakemberek csak többnapi, folyamatos munkával, aljzat és fal bontás után tudták helyreállítani” – írták.

Fotót is küldtek a helyszínen talált eszközről, ami alkalmas arra, hogy az egyébként vastag kábelszigetelést átszúrva, életveszélyes módon hozzáférjen az elektromos hálózathoz.

aramlopas1 (1)
Fotó: MÁV