Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fekete Sereg vezetője állítja, nem Portik volt a felbujtó az Aranykéz utcai robbantásnál

2017.09.08. 09:11

Nem Portik Tamás adott megbízást Jozef Roháčnak, hogy pokolgépet robbantson az Aranykéz utcában 1998. július 2-án. Ezt állította Portik ügyvédje, Szikinger István a Hír TV-nek. A Riasztás című műsornak nyilatkozó ügyvéd azt mondta, új tanú jelentkezett, aki tudja, hogy mi történt valójában. 

Az új tanú Magyar Róbert, a Fekete Sereg egykori vezetője. Magyart emberölés előkészülete, emberölés kísérlete és zsarolás miatt tényleges életfogytig tartó börtönre ítélték. A szegedi Csillag börtönben raboskodik, itt találkozott az Aranykéz utcai robbantás miatt életfogytiglanra ítélt Roháčcal, aki elmondta neki, hogy nem Portik volt a felbujtó. 

A Riasztás úgy tudja, Magyar Róbert egy olyan ismert embert nevezett meg a robbantás felbujtójaként, akinek a neve már korábban is felmerült az ügyben.

Egyszer be is idézték a bíróságra, de végül nem hallgatták meg.

Az ügyészség megerősítette a műsornak, hogy érkezett perújítási indítvány Portik ügyében. 15 napon belül eldöntik, hogy folytatódik-e a 90-es évek maffiaháborújának egyik legfontosabb ügye a bíróságon. Portikot felbujtóként 13 év fegyházbüntetésre ítélték. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!