Cecília
4 °C
6 °C

Nem teljesen szabályos a Jobbik aláírásgyűjtése

2017.09.08. 07:48

Adatvédelmi problémák vannak a Jobbik béruniós aláírásgyűjtésével, írja a Magyar Idők. A lap cikke szerint a kezdeményezés szervezője és további hat külföldi nem jelentkezett be adatkezelőként a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH).

A NAIH megerősítette: az európai polgári kezdeményezéshez elsősorban a szervezők gyűjthetnek aláírásokat, ha valaki más segíteni szeretne ebben, annak külön bejelentési kötelezettsége van. Felszólították a pártot, hogy dolgozzanak ki részletes tájékoztatót. Erre harminc napjuk van.

Jobbik: Szabályosan zajlik az aláírásgyűjtés

A párt szerint az aláírásgyűjtés megfelel a hazai és az uniós jogszabályoknak is. „A kezdeményezést a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Péterfalvi Attila aláírásával 2017. július 27-én jóváhagyta. Tekintettel arra, hogy Magyarországról a Jobbik előtt még egyetlen pártnak sem sikerült európai polgári kezdeményezést elindítania, így adódhatnak módosítási javaslatok” – írták. A kért korrekciókat a lehető leggyorsabban végrehajtják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?