Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádat emeltek Zagyva zsidózós fenyegetőzése miatt

2017.09.08. 07:32

Zaklatás vétsége miatt vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség Zagyva György Gyula volt jobbikos képviselő ellen, aki a vád szerint júniusban életveszélyesen megfenyegette és lezsidózta Varga-Bíró Tamás zenészt, írja a Magyar Idők.

Zagyva és Varga-Bíró konfliktusa azután következett be, hogy a volt jobbikos képviselő szerepelt Gulyás Márton választási rendszert kritizáló videójában. A zenész a Facebookon azt írta Zagyvának, hogy "te is csak egy liberális köcsög vagy". Zagyva erre állítólag felhívta a zenészt, hogy ezt nem fogja megúszni, mire Varga-Bíró elment feljelentést tenni a rendőrségen. Épp a balassagyarmati rendőrkapitányságon volt, amikor újra hívta Zagyva. A zenész kihangosította a telefont, hogy a jegyzőkönyvet felvevő tiszt is hallja az egészet. 

Varga-Bíró szerint ez hangzott el: "Büdös zsidó! Hagyjuk ezt a zsidó tempót! Figyelj, VBT, ma este ne aludj otthon, neked véged van, faszszopó köcsög, meg leszel baszva, elintézünk örökre! Kinyírunk téged is, a feleségedet és a kislányodat is!". Zagyva az eset után azt nyilatkozta a Magyar Időknek, hogy Varga-Bíró hazudik, nem mondta, hogy büdös zsidó, sem pedig azt, hogy kinyírják a családját. "Annyit mondtam neki, ez a zsidó tempó itt nem megy".

Az ügyre reagált Orbán Viktor kormányfő is, aki júniusban arra utasította a belügyminisztert, hogy a gyalázatos antiszemita fenyegetőzés miatt a törvény teljes szigorával lépjen fel.

A HVIM társelnöke a lap újabb megkeresésére azt mondta, nem lepte meg a vádemelés, szerinte a szembesítésen a rendőr tanú jegyzőkönyvbe vett vallomásában is az szerepel, hogy nem hangzottak el ezek a mondatok, és szerinte a szembesítésen a zenész is azt vallotta, hogy antiszemita megjegyzést nem tett rá.