Kétszer is életet mentett a rendőrség hétvégén

2017.09.10. 22:38

Az angyalföldi rendőrök tartottak vissza egy férfit attól, hogy a Dunába vesse magát egy hídról – írja a Police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz vasárnap 20 óra 17 perckor futott be a jelentés, hogy Budapesten, az Árpád hídon egy fiatal férfi próbál átmászni a híd korlátján. A XIII. kerületi járőrök perceken belül a helyszínre értek és lebeszélték a férfit az ugrásról.

A segítségre szorult embert további ellátása céljából átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A férfit kórházba szállították.

Ezzel nem összefüggésben, de egy másik életet is sikerült megmenteniük a rendőröknek a hétvégén. Még szombaton történt, hogy az esztergomi rendőrök délután negyed 5 körül az Papnevelde úton járőröztek, amikor észrevették, hogy az úgynevezett Sötétkapu tetején, mintegy negyven méter magasan lévő kiszögellésen fekszik valaki.

A járőrök felszaladtak a kapuhoz vezető lépcsőn, átmásztak a kőkorláton, és szóval tartották a peremen fekvő, elkeseredett fiatalkorú lányt, amíg a közelébe értek, és beljebb húzták, megakadályozva, hogy lezuhanjon. Miután biztonságba helyezték a lányt, átadták a mentőszolgálat munkatársainak.