Ártatlannak tartja magát a börtönben ülő lelkész, akinek a lánya Habony Árpáddal járt

2017.09.10. 09:31 Módosítva: 2017.09.10. 10:06

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Nagy Péter lelkészt, aki a kecskeméti börtönben raboskodik. Három büntetőügy zajlik a lelkipásztor ellen, köztük csalás és sikkasztás miatt. Nagy a rács mögül adott interjút a Magyar Nemzetnek

  • Nagy 25 éve társadalmi munkában a pásztói gyülekezet lelkésze, a Hit Gyülekezetében tért meg
  • Szerinte a politika áll a büntetése mögött, mert az előző választáson a Fidesz-jelöltjével szemben indult Vác polgármesteri székéért
  • Több korrupciógyanús ügyben ő maga tett feljelentést, ártatlannak tartja magát
  • Jól prosperáltak a cégei, a lelkész korábban egy Jaguarral közlekedett
  • "2010-ig talán három vagy négy vagyonosodási vizsgálat is volt ellenem, amelyek során megállapították, hogy az adott időszakban százmillió forintos nagyságrendben volt legális, bevallott, adózott jövedelmem"

Az interjúból kiderül, hogy Nagy Péter lánya, Nagy Boglárka festőművész nemrég még Habony Árpád barátnője volt. Apának és lányának közös vállalkozása is volt, ami miatt mindkettőjüket eltiltották a cégvezetéstől. 

Lelkészként az első benyomásom alapján szimpatikus embernek ismertem meg Habony Árpádot.

- mondta Nagy majd, majd hozzátette, hogy hitbéli meggyőződése miatt problémája volt a házasságon kívüli kapcsolattal. A lelkész azt állítja, a gyülekezetben többször nyilvánosan kritizálta a Fidesz politikáját, nem okozott neki gondot, hogy a lánya a párt egyik főideológusával jár. 

Arra a kérdésre, hogy ő adott-e tanácsokat Habonynak, nagy szerénységgel azt mondta: 

nem én vagyok az a szintű ember, aki egy Habony Árpádnak tanácsokat ad