Dániel, Daniella
17 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

A rendészeti középiskolások rögtön a déli határon kezdték a szakmai gyakorlatukat

2017.09.11. 19:02 Módosítva: 2017.09.11. 19:03

Nem soron kívül rendeltek át rendészeti tanulókat határ menti megyékbe, a diákok előre tudtak arról, hogy szakmai gyakorlatra mennek, közölte Papp Károly országos rendőrfőkapitány a Független Rendőr Szakszervezet főtitkárának írt válaszlevelében.

A rendőrfőkapitány ezzel  Vadai Ágnes DK-alelnök hétfői sajtótájékoztatójára is válaszolt, ahol a politikus a Független Rendőr Szakszervezet információira hivatkozva azt mondta: a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban tanuló teljes próbaidős állományt a határhoz vezényelték, méghozzá előzetes egyeztetés nélkül. A diákok a hírek szerint nem kaptak sem enni, sem inni, sőt napidíjat sem, hogy legalább maguknak tudjanak ennivalót venni.

A rendőrfőkapitány levele szerint a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tanulóit sem  soron kívül vezényelték a határhoz, a tanulók előre tudtak az új tanévben rájuk váró feladatokról. A  szakmai gyakorlat alatt a diákok térítésmentesen kapnak szállást és napidíjat.

A Police.hu-n közzétett levél szerint a moduláris rendőri alapképzés részeként a másodéves diákok meghatározott óraszámban szakmai gyakorlaton vesznek részt. A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tanulói közül 249-en van szakmai gyakorlaton, az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumból 126-an, a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumból 90-en, a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumból 78-an. A diákok  a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság területén végeznek közrendvédelmi és határrendészeti feladatokat.

Az átrendelésére vonatkozó állományparancs a diákok ügyfélkapujára az augusztus 21-ei héten megérkezett - írta Papp Károly. Az  állományparancsokban részletes információk találhatók az átrendelés időtartamáról, az illetményről, a szolgálatteljesítés időrendjéről, valamint a szakmai gyakorlat és az iskolai képzés ütemezéséről. A diákok a cafeteriát folyamatosan kapják meg, ahogy a juttatásra vonatkozó nyilatkozatokat beküldik.