Árpád
-2 °C
4 °C

A rendészeti középiskolások rögtön a déli határon kezdték a szakmai gyakorlatukat

2017.09.11. 19:02 Módosítva: 2017-09-11 19:03:58

Nem soron kívül rendeltek át rendészeti tanulókat határ menti megyékbe, a diákok előre tudtak arról, hogy szakmai gyakorlatra mennek, közölte Papp Károly országos rendőrfőkapitány a Független Rendőr Szakszervezet főtitkárának írt válaszlevelében.

A rendőrfőkapitány ezzel  Vadai Ágnes DK-alelnök hétfői sajtótájékoztatójára is válaszolt, ahol a politikus a Független Rendőr Szakszervezet információira hivatkozva azt mondta: a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban tanuló teljes próbaidős állományt a határhoz vezényelték, méghozzá előzetes egyeztetés nélkül. A diákok a hírek szerint nem kaptak sem enni, sem inni, sőt napidíjat sem, hogy legalább maguknak tudjanak ennivalót venni.

A rendőrfőkapitány levele szerint a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tanulóit sem  soron kívül vezényelték a határhoz, a tanulók előre tudtak az új tanévben rájuk váró feladatokról. A  szakmai gyakorlat alatt a diákok térítésmentesen kapnak szállást és napidíjat.

A Police.hu-n közzétett levél szerint a moduláris rendőri alapképzés részeként a másodéves diákok meghatározott óraszámban szakmai gyakorlaton vesznek részt. A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tanulói közül 249-en van szakmai gyakorlaton, az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumból 126-an, a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumból 90-en, a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumból 78-an. A diákok  a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság területén végeznek közrendvédelmi és határrendészeti feladatokat.

Az átrendelésére vonatkozó állományparancs a diákok ügyfélkapujára az augusztus 21-ei héten megérkezett - írta Papp Károly. Az  állományparancsokban részletes információk találhatók az átrendelés időtartamáról, az illetményről, a szolgálatteljesítés időrendjéről, valamint a szakmai gyakorlat és az iskolai képzés ütemezéséről. A diákok a cafeteriát folyamatosan kapják meg, ahogy a juttatásra vonatkozó nyilatkozatokat beküldik. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?