Jön a hidegfront

2017.09.11. 15:26

Az OMSZ tájékoztatása szerint az esti óráktól hidegfront vonul át az ország fölött, egyre több helyen kell majd záporra, zivatarra számítani.

A hidegfront miatt az elkövetkező napokban jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Az Időkép hőtérképe szerint a nyugati országrészben már jelentősen visszaesett a hőmérséklet, Kétvölgyben már csak 18 fok van, miközben Medgyesházán még 35.

clk

Az OMSZ elsőfokú figyelmeztetést adott ki heves zivatar miatt négy észak-nyugati és két dél-keleti megyére hétfőre, keddre pedig felhőszakadás miatt öt észak-keleti megyére.

Az előrejelzés szerint kedd hajnalban már az egész nyugati országrészben, délután pedig az alföldi tájak kivételével az egész országban esni fog. Hajnalban 13-20, napközben legfeljebb 16-25 fok várható.

Szerdára igencsak visszaesik a hajnali hőmérséklet is: 7-13 fok lesz, aztán napközben gomolyfelhős, napos idő várható 19-24 fokkal. Csapadékra csak délelőtt kell néhol számítani.

A mostani jóslatok szerint csütörtökön napos idő lesz, 24-29 fokkal, majd péntektől újabb esős napok várhatóak, de hétvégén akár 31 fokot is mérhetünk.

bd.png