Kiadták a sárga riasztást, felhőszakadások jöhetnek

2017.09.12. 07:14

Elsőfokú, sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország középső vidékére, például Budapestre, Salgótarjánra és Kecskemétre, a várható felhőszakadás miatt. Keddre a középső és északkeleti megyékre is figyelmeztetés van érvényben, mivel

a nap folyamán rövid idő alatt akár több mint 25-30 mm csapadék is hullhat.

Az OMSZ előrejelzése szerint kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, hosszabb napos időszakokra elsősorban a Tiszántúlon számíthatunk. A csapadékzóna egyre inkább az északi, északkeleti területekre helyeződik át, de délutántól a Dunántúlon szórványosan ismét kialakulhat kisebb eső, zápor. A szél a Dunától keletre is északnyugatira, nyugatira fordul és többfelé megerősödik, olykor viharossá fokozódik, majd délutántól mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet a Dunántúl és az Északi-középhegység térségében 16 és 19, másutt 20 és 25 fok között valószínű. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

watc20170912 0533+rainstorm.png
Fotó: met.hu

Szerdán gomolyfelhős, napos idő várható, eleinte délen és keleten néhány záporral, de utána a csapadék elapad. A szél viszont felélénkülhet, különösen az ország északnyugati részében. Az OMSZ előrejelzése szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok közé várható. Csütörtökre viszont visszatér a jó idő, 24-29 fokkal, majd péntektől újabb esős napok várhatóak, de hétvégén akár 31 fokot is mérhetünk.