Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiadták a sárga riasztást, felhőszakadások jöhetnek

2017.09.12. 07:14

Elsőfokú, sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország középső vidékére, például Budapestre, Salgótarjánra és Kecskemétre, a várható felhőszakadás miatt. Keddre a középső és északkeleti megyékre is figyelmeztetés van érvényben, mivel

a nap folyamán rövid idő alatt akár több mint 25-30 mm csapadék is hullhat.

Az OMSZ előrejelzése szerint kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, hosszabb napos időszakokra elsősorban a Tiszántúlon számíthatunk. A csapadékzóna egyre inkább az északi, északkeleti területekre helyeződik át, de délutántól a Dunántúlon szórványosan ismét kialakulhat kisebb eső, zápor. A szél a Dunától keletre is északnyugatira, nyugatira fordul és többfelé megerősödik, olykor viharossá fokozódik, majd délutántól mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet a Dunántúl és az Északi-középhegység térségében 16 és 19, másutt 20 és 25 fok között valószínű. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

watc20170912 0533+rainstorm.png
Fotó: met.hu

Szerdán gomolyfelhős, napos idő várható, eleinte délen és keleten néhány záporral, de utána a csapadék elapad. A szél viszont felélénkülhet, különösen az ország északnyugati részében. Az OMSZ előrejelzése szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok közé várható. Csütörtökre viszont visszatér a jó idő, 24-29 fokkal, majd péntektől újabb esős napok várhatóak, de hétvégén akár 31 fokot is mérhetünk.