Testkamerát kaphatnak a BKV-ellenőrök

2017.09.13. 17:16

A BKK közleményéből kiderült, hogy jelentős változásokra készülnek a fővárosi közlekedési társaságnál. Mindezen változásokról a társaság a "BKK közzéteszi üzletszabályzat-módosításának tervezetét" című közleményéből lehet értesülni. Ebből kiderül például, hogy „a BKK elmúlt időszakban elindított új szolgáltatásai, szerzett tapasztalatai, valamint a vonatkozó szabályozások változására való tekintettel frissíti hatályos üzletszabályzatát”.

„Az üzletszabályzat frissítésének fontosabb okai közé tartozik a BKK közreműködői leányvállalatai, a BKÜ Zrt. és a BÖK Kft. létrejötte – a frissített üzletszabályzat a feladataikat is nevesíti –, továbbá

az online értékesítési szolgáltatás szerepeltetése, a jegyellenőrök testkamerával történő felszerelésének lehetővé tétele,

a Volánbusz által értékesített környéki jegyek és bérletek nevesítése, a kutyaszállítás, a járművezetői jegyértékesítés és a díjmentes utazások értelmezése, a panaszkezelés jogszabályi változásainak átvezetése, valamint a BKK agglomerációs autóbusz- és HÉV-vonalakkal összefüggő feladatainak szabályozása.”

Az üzletszabályzat módosítására vonatkozó javaslat, valamint annak új, 3. számú melléklete itt érhető el.

A javaslatra a BKK a közzétételt követő 15 napban várja a hozzászólásokat, javaslatokat, majd az új üzletszabályzat tervezetét az autóbuszos piacfelügyeleti és utasjogi hatóságnak és a vasúti igazgatási szervnek jóváhagyásra nyújtja be, írja a társaság.

Az üzletszabályzatot annak jóváhagyását követően honlapján közzéteszi. A 213/2012. (VII. 30.) Kormányrendelet és a 195/2016. (VII. 13.) Kormányrendelete értelmében a BKK üzletszabályzat-tervezetét honlapján teszi közzé. A változásokra 2017. szeptember 14-től 28-án éjfélig várja a BKK az érintettek észrevételeit, hozzászólásait, írja a társaság.