Vádat emeltek az új-zélandi férfit agyonverő ausztrál ellen

2017.09.14. 10:57 Módosítva: 2017.09.14. 11:35

Emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy ausztrál férfi ellen, mert tavaly márciusban egy budapesti belvárosi hostelben súlyosan bántalmazott egy új-zélandi férfit, aki két nappal később meghalt - közölte a Fővárosi Főügyészség. 

A 26 éves ausztrál férfi turistaként lakott egy VI. kerületi hostelben, amikor tavaly március 24-én este bulizni ment. Másnap hajnalban nagyon részegen tért vissza a szálláshelyre, ahol agresszívan viselkedett, és emiatt összeszólalkozott az új-zélandi turistával.

Utóbbi felhagyott a vitával, félrevonult, de a vádlott utánament, és verni kezdte. A sértet hanyatt esett, beütötte a fejét. Az ausztrál folytatta a verést, megütötte az új-zélandit, aki próbált felállni és védekezni.

A sértett végül nagy nehezen felállt, és elment lefeküdni. A vádlott is a szobájába ment, de később megkereste az új-zélandit, és az emeletes ágy alsó részén fekvő sértettet fejbe rúgta - írja az ügyészségi közlemény. A hostel egyik vendége ekkor közbelépett, és kivitte a vádlottat a szobából. Az új-zélandi férfi a sérülések és a szövődmények miatt két nap múlva a szobájában meghalt.

Az ausztrál férfi ellen a főügyészség emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot lakhelyelhagyási tilalom mellett.