Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Az Origo és a Ripost milliókat fizethet, amiért Gulyás Márton magánéletében vájkáltak

2017.09.15. 16:28 Módosítva: 2017-09-15 18:35:05

A két kormánypárti szócső az elmúlt évek egyik legotrombább közéleti húzásával áprilisban arról cikkezett, hogy az aktivista Gulyás, miután kiengedték a háromnapos őrizetből, belépett egy általuk "speciálisnak" címkézett online társkeresőre. Gulyásék azért voltak őrizetben, mert a Lex CEU elleni egyik tüntetés során festékkel dobálták a Sándor-palotát.

Gulyás Márton a nyáron pert indított a két lap ellen, és a Fővárosi Törvényszék most a Ripostot 3,5 millió, az Origo kiadóját 800 ezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte. A lapoknak elérhetetlenné kell tenniük a cikkeket, és attól is eltiltották őket, hogy Gulyás magánéletében vájkáljanak, vagy a privát célú fotóit közzétegyék. Gulyás keresetének az emberi méltósága megsértésére és a jogellenes adatkezelésre vonatkozó részeit a törvényszék elutasította.

A bíróság azért ítélt meg ilyen nagy összegű sérelemdíjat, mert úgy találták, hogy a cikkek kifejezetten azért születtek, hogy Gulyást a nemi irányultságára való utalgatással lejárassák. Az ítélet nem jogerős.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?