Felborított a szél egy teherautót a komáromi hídon

2017.09.15. 06:09 Módosítva: 2017.09.15. 07:11

A Szia Komárom Facebook-oldalán bukkant fel az a videó, amin az látszik, hogy a viharos erejű szél csütörtök este felborított egy teherautót a komáromi Erzsébet hídon. Néhány autós rögtön a sofőr segítségére sietett, így sikerült visszaállítani.

Az Időkép szerint a Pilis-tetőn 102, Sopronban 89 km/órás széllökéseket is mértek. A front péntekre elvonul, jelentősen mérséklődik a légmozgás, és csütörtökhöz képest kevesebb lesz a felhő is az égen. Az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és csapadék sem valószínű – ígéri a Met.hu.

A Dunántúl nyugati részén azonban sok marad a felhő, és ott délelőtt helyenként kisebb eső, késő este záporeső kialakulhat. Az északnyugati szél kezdetben még főként északon megélénkül, majd estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17 és 23 fok között várható, de a Dunántúl nyugati területein 15, 16 fok is lehet. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

A hétvégén ugyan melegebb, délkeleten akár 28 fok is lehet, de nagyobb valószínűséggel kell esőre számítani, hasonló idő lehet vasárnap is.

1971-ben Putnokon szeptember 15-én -0,4 fok volt. A melegrekord hetven éves: akkor Budapest több pontján is 37 fokot mértek.