Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felborított a szél egy teherautót a komáromi hídon

2017.09.15. 06:09 Módosítva: 2017-09-15 07:11:49

A Szia Komárom Facebook-oldalán bukkant fel az a videó, amin az látszik, hogy a viharos erejű szél csütörtök este felborított egy teherautót a komáromi Erzsébet hídon. Néhány autós rögtön a sofőr segítségére sietett, így sikerült visszaállítani.

Az Időkép szerint a Pilis-tetőn 102, Sopronban 89 km/órás széllökéseket is mértek. A front péntekre elvonul, jelentősen mérséklődik a légmozgás, és csütörtökhöz képest kevesebb lesz a felhő is az égen. Az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és csapadék sem valószínű – ígéri a Met.hu.

A Dunántúl nyugati részén azonban sok marad a felhő, és ott délelőtt helyenként kisebb eső, késő este záporeső kialakulhat. Az északnyugati szél kezdetben még főként északon megélénkül, majd estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17 és 23 fok között várható, de a Dunántúl nyugati területein 15, 16 fok is lehet. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

A hétvégén ugyan melegebb, délkeleten akár 28 fok is lehet, de nagyobb valószínűséggel kell esőre számítani, hasonló idő lehet vasárnap is.

1971-ben Putnokon szeptember 15-én -0,4 fok volt. A melegrekord hetven éves: akkor Budapest több pontján is 37 fokot mértek.