Dániel, Daniella
16 °C
30 °C

Gulyás Gergely nem számít rá, hogy Simicskának van atombombája

2017.09.16. 10:29

Gulyás Gergely nem számít arra, hogy a Fideszt az utolsó pillanatban elsöprő valamilyen atombomba Simicska Lajos arzenáljában.

Gulyás Gergely a Fidesz alelnöke nyilatkozik a kötcsei Dobozy kúriánál 2017. szeptember 2-án
Gulyás Gergely a Fidesz alelnöke nyilatkozik a kötcsei Dobozy kúriánál 2017. szeptember 2-án
Fotó: Varga György

A Kósa Lajost a Fidesz országgyűlési frakciójának élén váltó fideszes politikus a Magyar Időknek azt mondta, "(...) nem tudom elképzelni, hogy Simicska bármilyen formában befolyásolni tudná a magyar politikát túl azon, amit már elért. Ez pedig nem kevés. A Jobbik az ő politikai bosszúhadjáratának eszközévé vált, ami nem kis teljesítmény, hiszen a pillanatnyi állás szerint az ország második legnagyobb pártját sikerült megszereznie. Ezt a pártot nyilván saját céljai érdekében fogja harcba indítani, de nem hiszem, hogy ennél nagyobb, meglepetésszerű befolyást tudna gyakorolni a választásokra." 

Az interjú további lényeges részei:

  • A választási kampányról: "A Demokratikus Koalíció és a Jobbik szélsőséges pártok, a durva stílus önazonosságuk alkotóeleme. A többieknél pedig ugyanez az ellenzéken belüli háziverseny és a politikai számítás következménye. A politikai számításé, mert ők is tudják, ha érdemben vetjük össze a balliberális oldal máig ható károkat okozó országlását a 2010 óta tartó kormányzás teljesítményével, akkor a balliberális oldal pártjainak legjobb, ha ki sem jönnek az öltözőből."
  • Az ellenzékről: bármilyen is legyen az ellenzék állapota, ha valaki elhiszi, hogy a választást már megnyerte, az jó eséllyel el fogja veszíteni. Úgy vélte, a tőlük jobbra álló ellenzék, a Jobbik teljesen hiteltelenné vált, amikor a pénz- és hatalomszerzés érdekében elkezdte átmaszkírozni magát valamilyen ideológia, elvek és értékek nélküli középpárttá. Hozzátette, míg a Jobbikban legalábbis látszategység van, a baloldalról ez nem mondható el.
  • A választások várható eredményéről: "A mi célunk és szerintem az ország érdeke az, hogy 2018-ban is Orbán Viktor alakíthasson kormányt, amelyhez száz parlamenti mandátum szükséges".
  • A jövőre vonatkozó terveikről: a kormány számos vállalása mutat túl kormányzati ciklusokon, például ilyen a munkahelyteremtés is: "2010-ben azt mondtuk, tíz év alatt egymillió munkahelyet szeretnénk, és hét év után időarányosan teljesítettük az ígéretet, pedig akkor kevesen hitték, hogy valóra válható".

(MTI)