Jolán
2 °C
4 °C

Sok eső és lehűlés jön

2017.09.17. 10:09

Az OMSZ széllökés, eső és heves zivatar miatt adott ki figyelmeztetést szinte az egész országra.

Az előrejelzések szerint vasárnap helyenként akár 30 mm-t meghaladó csapadékra, és 60-90 km/órás szélre is számítani kell. Délutánig több hullámban várható nyugat felől csapadék, este már csak az észak-nyugati megyékben eshet. Napközben 14-29 fok várható, aztán a jövő héten alaposan visszaesik a hőmérséklet.

Hétfőn hajnalban például akár 6-11 fokra is hűlhet a levegő, és napközben sem lesz több 17-22 foknál. Hétfőn csak néhol kell számítani kisebb esőre, záporra, aztán estétől a Dunántúlon ismét megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható csapadék.

Kedden a hajnali 8-14 fokról napközben 13-25 fokig melegszik a levegő. A Dunántúlon sokfelé, keleten kevesebb helyen várható eső, zápor. Az északi szelet erős lökések kísérhetik. Szerdán is csapadékos lesz az idő, és tovább csökkent a hőmérséklet is. Hajnalban 6-13, napközben 13-19 fok várható.

Bár viszonylag pontosan csak három napra előre tudnak jósolni a meteorológusok, a mostani számítások azt jelzik, hogy csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan továbbra is számítani kell esőre, záporra. A hajnali 5-11 fokról 15-19 fokig melegszik a levegő. Pénteken is  hasonló idő lesz, elszórtan még számítanunk kell némi esőre.

A

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?