Közös képviselő volt, több millió közös költséget tett zsebre

2017.09.19. 09:24 Módosítva: 2017.09.19. 09:47

Tíz év alatt 26,5 millió forintot sikkasztott el egy szombathelyi társasház közös képviselője, írja az MTI. A Vas Megyei Főügyészség kedden azt közölte:  a nőt és bűntársát, egy férfit üzletszerűen elkövetett sikkasztással vádolja az ügyészség.    

A vádlott az egyik szombathelyi társasház közös képviselőjeként a közös költségből és felújítási alapból 2006 januárjától 2016. július közepéig 26,5 millió forintot sikkasztott el, közölte  Székely Tamás főügyészhelyettes. 

A közös képviselő megállapodott a társasháznak egyéni vállalkozóként rendszeresen munkát végző férfival, hogy az számlázza túl a szerelési munkákat, és készpénzben adja vissza neki a túlszámlázott összeg egy részét.

A vád szerint a férfi 3 éven keresztül 35 alkalommal, összesen 3,2 millió forint értékben számlázott túl a társasháznak, a kifizetett összegen pedig osztoztak. A hatályos magyar jog szerint sikkasztást az követ el, aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik.

A közös képviselőre börtönbüntetés és pénzbüntetés, bűntársára pedig felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.