Jenő
-3 °C
6 °C

Közös képviselő volt, több millió közös költséget tett zsebre

2017.09.19. 09:24 Módosítva: 2017-09-19 09:47:20

Tíz év alatt 26,5 millió forintot sikkasztott el egy szombathelyi társasház közös képviselője, írja az MTI. A Vas Megyei Főügyészség kedden azt közölte:  a nőt és bűntársát, egy férfit üzletszerűen elkövetett sikkasztással vádolja az ügyészség.    

A vádlott az egyik szombathelyi társasház közös képviselőjeként a közös költségből és felújítási alapból 2006 januárjától 2016. július közepéig 26,5 millió forintot sikkasztott el, közölte  Székely Tamás főügyészhelyettes. 

A közös képviselő megállapodott a társasháznak egyéni vállalkozóként rendszeresen munkát végző férfival, hogy az számlázza túl a szerelési munkákat, és készpénzben adja vissza neki a túlszámlázott összeg egy részét.

A vád szerint a férfi 3 éven keresztül 35 alkalommal, összesen 3,2 millió forint értékben számlázott túl a társasháznak, a kifizetett összegen pedig osztoztak. A hatályos magyar jog szerint sikkasztást az követ el, aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik.

A közös képviselőre börtönbüntetés és pénzbüntetés, bűntársára pedig felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?