Ilona
17 °C
32 °C

Az iskola előtt verték viperával és boxerrel a lányt és a fiút

2017.09.20. 09:24

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség négy férfival szemben, akik kiskorú lányt és fiút bántalmaztak tavaly novemberben egy szegedi iskola előtt. A négyes este 8 órakor támadta meg a párt az iskola előtt, az utcán. A támadók között volt egy fiatalkorú, annak az édesapja, a keresztapja, és még egy ismerősük.

Még ezek után sem bízták a véletlenre, a fiatalkorú jobb öklén ugyanis egy boxer is volt, míg édesapja egy viperával ütött. „A vádlottak a fiút a földre vitték, pulóverét fejére húzták, mind a négyen ököllel testszerte ütlegelték, illetőleg a boxerrel és a viperával is bántalmazták“ - írja az ügyészség.

Megverték a lányt is, aki a fiút meg akarta védeni, őt megütötték, megrugdosták. A verést azzal fejezték be, hogy legközelebb a viperával még több ütést kapnak, illetőleg búcsúzóul a fiatalkorú vádlott a földön fekvő fiúba belerúgott.

A fiúnak testszerte 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek a mellkasán, a fején, a hátán, a lábszárán, a lány 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a fején, illetőleg a lábszárán.

Az ügyészség értékelése szerint a vádlottak magatartása kihívóan közösségellenes, erőszakos és egyben alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Mindezeken túlmenően mivel

a vádlottak egyike a felügyelete és gondozása alatt álló kiskorúval követte el a bűncselekményt, így a kiskorú nevelésére vonatkozó kötelezettség súlyos megszegésével a fiatalkorú vádlott erkölcsi fejlődését is veszélyeztette.

A vádlottak által a bántalmazáshoz használt vipera élet kioltására alkalmas eszköznek minősül, ezért az ügyészség a vádlottakat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, valamint a fiatalkorú nevelésére köteles vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja.