Botond, Mózes
EUR 388,35 Ft
USD 372,77 Ft
12 °C
29 °C

Magyar állampolgár lett két szír egyházi vezető

2017.09.21. 15:48

Magyar állampolgársági esküt tett két szír ortodox egyházi vezető Magyarország Főkonzulátusának erbíli külképviseletén szerdán - közölte most az Emmi üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkársága.

Sharaf Saman Matti Sharaf (egyházi nevén Nicodemus Daud Matti Sharaf) szír ortodox metropolitát és Azeez Raed Ablahad (egyházi nevén Mor Timothius Mousa A. Shamani) szír ortodox püspököt Áder János köztársasági elnök 2017. június 12. napján kelt határozatával honosította.

Az állampolgársági eskütételt követően Nicodemus Daud Matti Sharaf érsek köszönetét fejezte ki Magyarország köztársasági elnökének, Magyarország Kormányának és a magyar népnek jóságukért, együttérzésükért.

Az érsek azt mondta: amikor az Iszlám Állam terroristái elüldözték őket otthonaikból, úgy érezték, magukra maradtak a világban. Szerinte az állampolgárság megszerzése, a Szír Ortodox Egyháznak nyújtott támogatás és a keresztény fiataloknak nyújtott ösztöndíjak sokkal többet jelentenek számukra, mint anyagi, vagy technikai segítség.

A teljes hívő közösségüket jóérzéssel tölti el, hogy van, aki gondol rájuk, nincsenek egyedül - áll a minisztériumi közleményben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek