Tíz év börtönt kaphat a hajléktalan, aki halálra késelte szerelmét

2017.09.21. 21:24

Első fokon tíz évet kapott az a hajléktalan férfi, aki Szolnokon halálra késelte előző élettársát, írja a Szoljon.hu. Az elkövető és az áldozat korábban egy párt alkotott, az utcán éltek, és rendszeresen ittak.

A nő 2016 májusában szakított a férfival, aki azonban nem tudott beletörődni abba, hogy a kapcsolatnak vége, ezért rendszeresen követte a nőt, vissza akarta magát hozzá könyörögni, és azzal fenyegette, hogy ha végleg elhagyja, akkor megöli.

A gyilkosság napján a férfi és a nő már reggel óta együtt ivott (több hajléktalan társaságában), délelőttre össze is vesztek, a féltékeny vádlott pedig féltékenysége miatt összeverekedett a társaság egy másik tagjával, majd bicskát rántott, és azt üvöltötte a nőnek:

Ha nem leszel az enyém, akkor senkié sem leszel! Akkor inkább meghalsz!

Erre egy közelben élő felszólította őket, hogy azonnal hagyják abba a randalírozást, különben rendőrt hív. A társaság el is iszkolt, máshol boroztak tovább. A férfi közben az alkohol hatására elaludt az utcán, a többiek pedig egy Széchényi-lakótelepi társasház városi tulajdonban lévő lakásába mentek tovább, ahol több hajléktalan is meghúzta magát – a lakók panaszai szerint gyakran hangoskodtak, veszekedtek, vagy a közösségi villanyóraszekrénybe végezték a dolgukat.

Amikor a későbbi elkövető magához tért a bódulatból, azonnal a lakás fel vette az irányt, ahol egy halom ruhán fekve meg is találta a nőt. Odalépve kérdőre vonta, hogy miért hagyta az utcán, majd egy késsel mellkason szúrta, több tincset is levágott a hajából, miközben vadul üvöltözött az erősen vérző nővel. Mikor egy társuk telefonon értesítette a hatóságokat, a férfi elvette a készüléket, darabokra törte, majd elmenekült a helyszínről.

A rendőrök három óra alatt elfogták az elkövetőt, a kiérkező mentősök azonban már nem tudták megmenteni az 52 éves nő életét, elvérzett. A Szoljon.hu cikke szerint az ügyben első fokon eljárt Szolnoki Törvényszék emberölés és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, 10 év börtönbüntetésre ítélték. Az ügyész három napot kért, hogy eldöntse, kíván-e fellebbezni az ítélet ellen, a vádlott és védője fellebbezett. Az ügy másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Széchényi-lakótelepi önkormányzati lakást 2016 novemberében lakoltatták ki
Széchényi-lakótelepi önkormányzati lakást 2016 novemberében lakoltatták ki
Fotó: Fodor Orsolya / szoljon.hu

A gyilkosság helyszínét, a Széchényi-lakótelepi önkormányzati lakást 2016 novemberében lakoltatták ki, miután az ingatlant bérlő házaspárral az önkormányzat már 2015. április 30-val felmondta a bérleti szerződést, ám csak egy év után emelkedett jogerőre a szerződés felmondása. A novemberi kilakoltatáskor a kopogtatásra nem reagált senki, ezért a lakatosok megkezdték a zár szétszerelését. A lakásban éppen négy személy tartózkodott, a májusi késelés során keletkezett vérnyom még mindig jól látható volt a padlószőnyegen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport