Árpád
-2 °C
4 °C

Összefogtak az ellenzéki pártok egy arányosabb választási rendszerért

2017.09.22. 20:24

Gulyás Márton az Atv Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be, hogy az általa indított Közös Ország Mozgalom szervezésében nyolc ellenzéki párt kidolgozta a választási rendszer reformját. Ha a Fidesz nem támogatja a javaslatot, polgári engedetlenséget hirdetnek - írta az Atv.hu

A Jobbik nem vett részt a javaslat kidolgozásában. A nyolc ellenzéki párt szombat este írja alá a tervezetet a Parlamenttel szemben felállított Agórában. 

"Ez alapvetően egy arányos rendszerre tesz javaslatot, a tartalmi elemét holnap fogjuk ismertetni a közzel" - mondta Gulyás, aki szerint ezután azért fognak küzdeni, hogy a most kidolgozott tervezet szerint írják ki a 2018-as választást. Ha a Fidesz nem biztosítja a törvényjavaslatuk elfogadásához szükséges kétharmadot, polgári engedetlenséghez folyamodnak. Az aktivista most is hangsúlyozta, hogy ebben az esetben "békés eszközökkel fognak törvényt sérteni" - írta a lap. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?