Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Ismerős család bújtatta a Győrből megszökött rabot

2017.09.22. 08:40 Módosítva: 2017-09-22 08:41:10

Egy nagycsalád adott menedéket a Győri Járásbíróságról megszökött Z. Krisztiánnak - tudta meg a Bors.  Egy hétig bujkált, és állampolgári bejelentés alapján bukott le Z. Krisztián, aki futva menekült a Győri Járásbíróság épületéből, miután kezét kiszabadította a bilincsből. A fegyveres rablásért 12 évre ítélt férfi most elkülönítőbe kerül, kiemelt biztonsági fokozatban fogják őrizni.

A Kisalföld csütörtökön meg is találta azt a győrszentiváni házat, ahol Z. Krisztián meghúzta magát. Egy bizonyos V. család bújtatta a férfit a Győrhöz tartozó település központjának egyik utcájában, Z. Krisztiánnak a három lakrész közül az utolsót engedték át.

A V. családból öten élnek ott: egy idősebb házaspár három felnőtt gyerekével. Két lány és egy fiú osztozik szüleivel a nem túl nagy lakrészen, a negyedik testvér a börtönbüntetését tölti. Ez is lehet magyará­zat arra, hogy bevállalták Z. bújtatását. A szemtanúk szerint a szökevényt gyors rendőrségi akcióban fogták el.

A Bors szerint fogolyszökésért Z. Krisztián akár három év börtönt is kaphat. Z. Krisztián bújtatói pedig bűnpártolást követtek el, ezért akár két év börtönt is kaphatnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?