Ismerős család bújtatta a Győrből megszökött rabot

2017.09.22. 08:40 Módosítva: 2017.09.22. 08:41

Egy nagycsalád adott menedéket a Győri Járásbíróságról megszökött Z. Krisztiánnak - tudta meg a Bors.  Egy hétig bujkált, és állampolgári bejelentés alapján bukott le Z. Krisztián, aki futva menekült a Győri Járásbíróság épületéből, miután kezét kiszabadította a bilincsből. A fegyveres rablásért 12 évre ítélt férfi most elkülönítőbe kerül, kiemelt biztonsági fokozatban fogják őrizni.

A Kisalföld csütörtökön meg is találta azt a győrszentiváni házat, ahol Z. Krisztián meghúzta magát. Egy bizonyos V. család bújtatta a férfit a Győrhöz tartozó település központjának egyik utcájában, Z. Krisztiánnak a három lakrész közül az utolsót engedték át.

A V. családból öten élnek ott: egy idősebb házaspár három felnőtt gyerekével. Két lány és egy fiú osztozik szüleivel a nem túl nagy lakrészen, a negyedik testvér a börtönbüntetését tölti. Ez is lehet magyará­zat arra, hogy bevállalták Z. bújtatását. A szemtanúk szerint a szökevényt gyors rendőrségi akcióban fogták el.

A Bors szerint fogolyszökésért Z. Krisztián akár három év börtönt is kaphat. Z. Krisztián bújtatói pedig bűnpártolást követtek el, ezért akár két év börtönt is kaphatnak.