Megint lecsaptak egy turistalehúzó szórakozóhelyre a belvárosban

2017.09.22. 11:44

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi rendőrsége több társszervvel együtt szeptember 21-én éjjel összehangolt ellenőrzést tartott egy V. kerület, József Nádor téri szórakozóhelyen. Az ellenőrzés során tetten érték az alkalmazottakat, akik egy japán állampolgártól két rövidital, illetve két üveg pezsgő elfogyasztása után 170 000 forintról szóló számlát állítottak ki, majd az utcán lévő bankautomatához kísérték, hogy levegye és átadja nekik a pénzt - írja a Police.hu. 

Az elmúlt másfél évben legalább 13 külföldi sértettet károsított meg a bűnszövetségben működő csoport,  legalább 1 millió forint többletbevételre tettek szert, és tízszer számláztak ki aránytalanul a fogyasztott érték feletti összeget - állapította meg a nyomozás.

A szórakozóhely alkalmazásában álló hölgyek a turistákat az utcán szólították le, és invitálták be, akár egy szülinapi ünnepség meghívója ürügyén, ahol a személyzettel együtt történő italfogyasztás után irreálisan magas összegeket kellett fizetniük. Előfordult olyan is, amikor két röviditalért, egy pohár pezsgőért és egy pohár narancsléért 150 000 forintot kértek. Miután több turistánál nem volt annyi pénz, az alkalmazott hölgyek elkísérték a vendégeket a legközelebbi pénzautomatához, hogy vegyenek fel pénzt. 

Az akcióban a belvárosi rendőrök négy embert (a tulajdonost és három alkalmazottat) elfogtak, csalás és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.