Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szaloncigányozással vádolta az államtitkár az LMP-t

2017.09.25. 12:33

Technikai problémák miatt csúszással kezdődött a parlament hétfői ülése. Ám mindez persze nem gátolta meg a későbbi nagy vitákat. A legnagyobb összeszólalkozás az LMP-s Hadházy Ákos, illetve Rétvári Bence Emmi-államtitkár között alakult ki, a vita közben Hadházy távozott is a teremből.

Az LMP társelnöke régóta pörög Farkas Flórián fideszes képviselő és Lungo Drom-elnök ügyein. Hadházy a mostani napirend előtti felszólalását is ennek szentelte. Szerinte míg a kormány Soros-tervről beszél,

létezik egy Farkas Flórián-terv, amelynek a pénzszivattyúzás a lényege.

Hadházy szerint milliárdok tűntek el a Híd a munka világába programból, de elherdálták például az Út a szakmaválasztáshoz program és a Roma államreform program pénzét is. Hadházy szerint az összes ilyen programban a Farkas Flóriánhoz közel állók járnak jól, ellen viszont nem indulhat eljárás, mert "védi a mentelmi joga, köszöni, jól van".

Rétvári Bence a válaszában először is visszautasította a Soros-tervet érintő gúnyolódást, mert szerinte a bevándorlással nem lehet viccelni.

Az államtitkár szóvá tette, hogy az ellenzéki párt csak a 100 milliárdos nagyságrendű kárt okozó 4-es metrós korrupciós üggyel nem foglalkozik a "kamuinfón" (szerinte Hadházy korrupcióinfójára ez a megfelelő kifejezés).

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy ha valahol szabálytalanságot észlel az EU vagy a magyar hatóság a források felhasználásáról, vizsgálat indul, de a Hadházy által sorolt ügyekben nem indult eljárás, "mert nincs mit nyomozni". Rétvári így aztán nem tudja másként értékelni az LMP-s társelnök politikai támadását, mint hogy

Hadházy Ákos szaloncigányozik.

A megjegyzésre az ellenzéki oldalon zúgolódás támadt, majd Hadházy távozott a teremből. Rétvári meg is jegyzete, hogy ez valami új LMP-s vitakultúra lehet, hogy nem hallgatja végig a képviselő a válaszát.