Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Szaloncigányozással vádolta az államtitkár az LMP-t

2017.09.25. 12:33

Technikai problémák miatt csúszással kezdődött a parlament hétfői ülése. Ám mindez persze nem gátolta meg a későbbi nagy vitákat. A legnagyobb összeszólalkozás az LMP-s Hadházy Ákos, illetve Rétvári Bence Emmi-államtitkár között alakult ki, a vita közben Hadházy távozott is a teremből.

Az LMP társelnöke régóta pörög Farkas Flórián fideszes képviselő és Lungo Drom-elnök ügyein. Hadházy a mostani napirend előtti felszólalását is ennek szentelte. Szerinte míg a kormány Soros-tervről beszél,

létezik egy Farkas Flórián-terv, amelynek a pénzszivattyúzás a lényege.

Hadházy szerint milliárdok tűntek el a Híd a munka világába programból, de elherdálták például az Út a szakmaválasztáshoz program és a Roma államreform program pénzét is. Hadházy szerint az összes ilyen programban a Farkas Flóriánhoz közel állók járnak jól, ellen viszont nem indulhat eljárás, mert "védi a mentelmi joga, köszöni, jól van".

Rétvári Bence a válaszában először is visszautasította a Soros-tervet érintő gúnyolódást, mert szerinte a bevándorlással nem lehet viccelni.

Az államtitkár szóvá tette, hogy az ellenzéki párt csak a 100 milliárdos nagyságrendű kárt okozó 4-es metrós korrupciós üggyel nem foglalkozik a "kamuinfón" (szerinte Hadházy korrupcióinfójára ez a megfelelő kifejezés).

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy ha valahol szabálytalanságot észlel az EU vagy a magyar hatóság a források felhasználásáról, vizsgálat indul, de a Hadházy által sorolt ügyekben nem indult eljárás, "mert nincs mit nyomozni". Rétvári így aztán nem tudja másként értékelni az LMP-s társelnök politikai támadását, mint hogy

Hadházy Ákos szaloncigányozik.

A megjegyzésre az ellenzéki oldalon zúgolódás támadt, majd Hadházy távozott a teremből. Rétvári meg is jegyzete, hogy ez valami új LMP-s vitakultúra lehet, hogy nem hallgatja végig a képviselő a válaszát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!