Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

EBH: Rendben volt a momentumos kirúgása az önkormányzattól

2017.09.27. 19:50

Budafok-Tétény fideszes vezetésű önkormányzatnak adott igazat az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a momentumos Pencz Andrással szemben. Pencz azért fordult a hatósághoz, mert szerinte politikai véleménye miatt rúgták ki az önkormányzattól.

Az EBH határozata kitér arra, hogy Pencz véleménye, részvétele a Momentum mozgalomban ismert volt az önkormányzat vezetése és munkatársai előtt, és semmilyen ellenkezésbe nem ütközött. Az EBH nem fogadta el Pencznek azt az állítását, hogy sem politikai, sem bizalmi feladatokat nem látott el az önkormányzatnál, kizárólag szakmaiakat, hiszen a polgármester legszűkebb környezetének, a polgármesteri kabinetnek volt a munkatársa, minden megbeszélésen részt vett.

Az EBH szerint az önkormányzat joggal hivatkozott a bizalom megszűntére és jogosan bontotta fel Pencz megbízási szerződését. A bizalom megszűnése a Momentum párttá alakulásának és Pencz ehhez kapcsolódó fokozottabb szerepvállalásának az egyenes következménye volt.

Penczet előre figyelmeztették, hogy a Momentum párttá alakulása után új helyzet áll elő, hiszen már nem lehet a polgármesteri kabinet tagja egyben egy olyan párt tagja, amelyik a polgármestert és pártját meg akarja buktatni és szembemegy az önkormányzat alapvető célkitűzéseivel.