Felajánlja lemondását az őcsényi polgármester a faluban üdülő menekültek miatt

2017.09.27. 09:11 Módosítva: 2017.09.27. 15:04

Mi is beszámoltunk arról, hogy a Tolna megyei Őcsényben hétfőn este felfokozott hangulatú falugyűlés zajlott le, miután kiderült, hogy a helyi panzióban menekültek üdülnének. A falugyűlés előtt több képviselő hergelt a menekültek ellen, ezért 100-120 helybéli hangosan tiltakozni kezdett a terv ellen. A panzió tulajdonosának kocsiját ismeretlenek megrongálták, kiszúrták a kerekét.

A Magyar Nemzet arról írt kedden, hogy Őcsény polgármestere – aki személyesen nem ellenezte a menekültek üdülését, és higgadtságot kért a helyiektől – lemond a tisztéségéről, mert olyan megosztott lett a botrány után a falu, hogy úgy érzi, a korábbi összetartó közösségnek vége, és így nem akarja folytatni a település vezetését. A Magyar Nemzet újságíróinak az egyik helybéli azt is elmondta, nem örül a polgármester lemondásának, de annak igen, ha végül nem mennek migránsok a faluba. Ugyanis látta a tévében, hogy külföldön miként viselkednek az ilyen emberek: mindenkit megerőszakolnak.

A 24.hu ezzel szemben arról ír, hogy Fülöp János polgármester csak felajánlotta a lemondását, de esze ágában sincs elhagynia a polgármesteri széket. Csak azt szeretné, hogy sorsáról a képviselő-testület döntsön, hogy megerősítsék pozíciójában, és ezzel fölé kerekedjen helyi ellenlábasának, az alpolgármesternek.

A helyszínen tartózkodó munkatársunk elmondta, 6 órakor közgyűlés lesz Őcsényben, a polgármester ezen fogja felajánlani lemondását, de arról egyelőre csak találgatni lehet, hogy mi a célja ezzel. A polgármester korábban azt kérte a sajtó munkatársaitól, hogy ne írjanak a lemondásáról semmit, ameddig nem kezdődik el a közgyűlés.