Lemondott Őcsény polgármestere

2017.09.27. 19:39 Módosítva: 2017.09.27. 19:57

Beváltotta ígéretét és lemondott Fülöp János, a Tolna megyei Őcsény polgármestere. Ez volt az a település, ahol szinte polgárháborús indulatokat váltott ki, hogy egy helyi panzióban menekültek üdültek volna. A lakosok nem kímélték se egymást, se a panzió tulajdonosát, akinek a kocsijának a kerekeit kiszurkálták a falugyűlést követő éjszakán. 

Mint reggeli cikkünkben írtuk, elég ellentmondásosak voltak az információk a lemondással kapcsolatban, ugyanis volt aki szerint csak felajánlja lemondását, de nem kívánja elhagyni a polgármesteri széket, van aki szerint pedig annyira megosztotta az egyébként összetartó falut a menekültek tervezett érkezése, hogy nem akarja folytatni a település vezetését. 

Helyszínen tartózkodó munkatársunknak Fülöp János elmondta, hogy polgármesterként két megoldást látott arra, hogy a keletkezett feszültséget oldja. Az egyik verzió szerint felajánlja lemondását, vagy a képviselő-testület oszlatja fel magát, és új választást írnak ki. A képviselő-testület végül 4-2 arányban úgy szavazott, hogy a polgármester mondjon le.

Fülöp János munkatársunknak elmondta, hogy a közgyűlés döntésében nagy szerepe volt, hogy nem akart olyan rendeletet hozni, ami a menekültek elszállásolását oltási könyvhöz köti. Elmondása szerint a falugyűlés hangnemével nagyon nem értett egyet, és van a közgyűlésnek két olyan tagja, akivel nem tudja elképzelni a további közös munkát, ami abból ered, hogy szerinte közük van egy az ügyhöz kapcsolódó, és a személyét becsmérlő facebook-csoport létrehozásához. A szavazás után a polgármester rögtön elhagyta a közgyűlést. 

Hamarosan megjelenik videónk is a helyszínről, amiben a helyi lakosok mondják el véleményüket az üggyel, és a lemondással kapcsolatban.