Orbán: Fogyókúra helyett sportolnom kellene

Screen Shot 2017-09-27 at 5.13.19 PM.png
2017.09.27. 17:33

Orbán igazi Puskás-hasat villantott - írta a 444.hu a miniszterelnök legújabb, Pécsen készült videója alapján, amit Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár rakott ki Facebook-oldalára. A portál megállapítását alátámasztandó mutattak egy képet a kormányfő kedvenc labdarúgójáról, amely egyértelműen bizonyítja, hogy akkora pocakja lett, mint korábban Puskás Ferencnek. 

Orbán hasa legutóbb 2012 őszén volt téma, miután egy bekapcsolva maradt mikrofon megörökítette, hogy egy állami rendezvényen a pocakos tábornokokat gúnyolta. "Jól néznek ki a legényeik... nincs köztük kövér... az a halálom, a pocakos tábornokok... jól néztek ki nagyon" - mondta egész pontosan Orbán. 

Az Origó akkor megkérdezte a miniszterelnök sajtófönökét, hogy pontosan mennyit szedett fel Orbán, illetve azt is, hogy mit gondol a saját testsúlyáról. Havasi Bertalan azt írta a portálnak, hogy a kormányfő "kizárólag a díszzászlóalj pocakjának ügyében tartja illetékesnek magát", majd később hozzátette, hogy: "a pocak ugyanis magánügy, kivéve a díszzászlóaljnál".

Pedig pár hónappal korábban, 2012 augusztusában Orbán még gond nélkül beszélt testsúlyáról a sajtóban. Az Északi Hírnöknek azt mondta: "Vissza kell térnem a rendszeres sportoláshoz: egy nyolc olimpiai aranyat szerző ország miniszterelnöke mégsem lehet pókhasú"- emlékeztetett szintén az Origo.

Szalonnát, vörösbort és jóféle füstölt kolbászt szoktam fogyasztani. A következmények a fotókon láthatók. Fogyókúra helyett inkább a sportoláshoz való visszatérésben bízom

- mondta 2012-ben Orbán.  

A miniszterelnök étkezési szokásaival és az azzal kapcsolatban felmerült esetleges nemzetbiztonsági kockázattal ebben a cikkünkben mi is foglalkoztunk