Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ruttner György nem dolgozhat tovább ügyvédként

2017.09.27. 21:17
A Kúria helybenhagyta a Budapesti Ügyvédi Kamara kizáró határozatát.

Tavaly már a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság is a Kamarának adott igazat, ezt a döntést támadta meg a legfelsőbb bírói fórumon Ruttner, de hiába, és ezzel valószínűleg tényleg véget ért az ügyvédi pályafutása.

Ruttner Györgyöt egy 2003-as ügy miatt zárták ki: egy idős ügyfele megbízásából külföldi örökséget hajtott be, melynek első részletét el is juttatta a jogosulthoz, a második részlet viszont az ügyvédnél maradt - írja a Magyar Nemzet. Ruttner indoklása szerint azért nem fizette ki az érintettnek az összeget, mert a kanadai pénzintézettől érkezett banki csekk címzettje az irodája volt, és semmi nem utalt arra, hogy a pénzt ügyfelének küldték. Az ügyvéd pedig állítólag azt hitte, ez a munkadíja.

Az eset miatt a károsult lánya panaszt tett a Kamaránál, mely fegyelmi eljárást indított Ruttner ellen, aki ezután kifizette a pénzt a jogosultnak. A Kamara szerint az ügyvédnek akkor is számlát kellett volna adnia, ha munkadíjnak könyveli el a pénzt, ám ilyen számlának nincs nyoma, ráadásul annak gyanúja is felmerült, hogy Ruttner hamis iratokkal próbálja bizonyítani ártatlanságát. 

Most a Kúria eljáró tanácsát vezető Sperka Kálmán is a MÜK-nek adott igazat, hozzátéve, hogy csak a közigazgatási bíróság döntésének jogszerűségét tudták vizsgálni, nem pedig a Kamara határozatának tartalmát. Az ítélet azt jelenti, hogy a sztárügyvédnek számító Ruttner György kamarai tagság hiányában nem dolgozhat tovább ügyvédként.