Jenő
-3 °C
6 °C

A Momentum üzeni: nincs alku, 106 saját jelöltjük lesz

2017.09.28. 16:13

Videón üzent Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azoknak, akik a pártját a nagy ellenzéki összefogás részeseként szeretnék látni. Legutóbb Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje tett ajánlatot a többi között a Momentumnak is. Az összefogásért cserébe parlamenti helyeket ígért az MSZP vezetője.

Fekete-Győr nem nevezte meg Botkát, hanem minden összefogást sürgető véleményformálónak és ellenzéki szavazónak, aki azt kérdezi, miért nem akar részt venni a párt semmilyen összefogásban. Szerinte amikor 2015-ben összegyűltek, akkor abban hittek, és máig abban hisznek, hogy "Magyarországot új alapokra kell helyezni. Hogy Magyarországnak új gondolatokra, új eszmékre, új célokra, és frissességre, lendületre.

Sok sikert kívánunk azoknak a pártoknak, amelyek az összefogásban hisznek. Szerintünk a kettő együtt nem működik.

Fekete-Győr azt mondta, a Momentum nem megy bele semmilyen "választástechnikai alkudozásba", önállóan indul 2018-ban, és 106 egyéni jelöltet fog állítani, vagyis az összes választókerületben egyedül indul. Az elnök szerint a jelölti helyekért "nagy a verseny", és sok olyan ember jelentkezett, aki még nem foglalkozott pártpolitikával.

Az elnök szerencsét kívánt azoknak, akik az összefogásban hisznek, és kérte őket, tartsák tiszteletben a Momentum döntését.

Fekete-Győr megerősítette a videóban, hogy a párt október 15-én hozza nyilvánosságra a programját. A Momentum értékrendjéről kijelentette: "sem baloldali, sem jobboldali, hanem hazafias, 21. századi, cselekvő párt".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?