A Momentum üzeni: nincs alku, 106 saját jelöltjük lesz

2017.09.28. 16:13

Videón üzent Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azoknak, akik a pártját a nagy ellenzéki összefogás részeseként szeretnék látni. Legutóbb Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje tett ajánlatot a többi között a Momentumnak is. Az összefogásért cserébe parlamenti helyeket ígért az MSZP vezetője.

Fekete-Győr nem nevezte meg Botkát, hanem minden összefogást sürgető véleményformálónak és ellenzéki szavazónak, aki azt kérdezi, miért nem akar részt venni a párt semmilyen összefogásban. Szerinte amikor 2015-ben összegyűltek, akkor abban hittek, és máig abban hisznek, hogy "Magyarországot új alapokra kell helyezni. Hogy Magyarországnak új gondolatokra, új eszmékre, új célokra, és frissességre, lendületre.

Sok sikert kívánunk azoknak a pártoknak, amelyek az összefogásban hisznek. Szerintünk a kettő együtt nem működik.

Fekete-Győr azt mondta, a Momentum nem megy bele semmilyen "választástechnikai alkudozásba", önállóan indul 2018-ban, és 106 egyéni jelöltet fog állítani, vagyis az összes választókerületben egyedül indul. Az elnök szerint a jelölti helyekért "nagy a verseny", és sok olyan ember jelentkezett, aki még nem foglalkozott pártpolitikával.

Az elnök szerencsét kívánt azoknak, akik az összefogásban hisznek, és kérte őket, tartsák tiszteletben a Momentum döntését.

Fekete-Győr megerősítette a videóban, hogy a párt október 15-én hozza nyilvánosságra a programját. A Momentum értékrendjéről kijelentette: "sem baloldali, sem jobboldali, hanem hazafias, 21. századi, cselekvő párt".