Sok vonat nem jut el a Keletibe pénteken

2017.09.28. 21:28

Péntek reggel 10 órától bizonytalan ideig nem közlekednek a vonatok Ferencváros és Kelenföld vasútállomások között - írta az Iho.hu.

A forgalomkorlátozásra azért van szükség, mert a Rákóczi híd és a Déli vasúti összekötő híd budai hídfőjénél egy építkezésen világháborús bombát találtak. A bomba kiemelése, illetve hatástalanítása idejére a vonatok közlekedését az érintett szakaszon – biztonsági okokból – megtiltották.

A BKK-tól egyelőre nem érkezett hivatalos tájékoztatás, de rendőrségi forrásból a lap úgy tudja, hogy ebben az időszakban az 1-es villamos sem fog átmenni a Rákóczi hídon, és közúti forgalomkorlátozásra is számítani kell.

A MÁV-csoport tájékoztatása szerint

  • a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Székesfehérvár és a Budapest–Pécs vasútvonalakon a járatok rövidített útvonalon, csak Kelenföld állomásig közlekednek és onnan is indulnak.
  • A Budapest–Szombathely/Sopron intercity vonatok, valamint a Budapest–Bécs/Salzburg/München eurocity és Railjet vonatok csak Kelenföld állomásig közlekednek, és onnan is indulnak.
  • A Budapest–Pécs intercity vonatok csak Kelenföld és Pécs között közlekednek.
  • Az S36-os (előreláthatóan a 3842 számú vonattól kezdődően) Kőbánya–Kispestre közlekedő személyvonatok csak Kelenföld és Martonvásár, Kápolnásnyék között közlekednek.
  • A G43-as gyorsított személyvonatok nem közlekednek Kőbánya-Kispest–Kelenföld között.