Árpád
-2 °C
3 °C

Sok vonat nem jut el a Keletibe pénteken

2017.09.28. 21:28

Péntek reggel 10 órától bizonytalan ideig nem közlekednek a vonatok Ferencváros és Kelenföld vasútállomások között - írta az Iho.hu.

A forgalomkorlátozásra azért van szükség, mert a Rákóczi híd és a Déli vasúti összekötő híd budai hídfőjénél egy építkezésen világháborús bombát találtak. A bomba kiemelése, illetve hatástalanítása idejére a vonatok közlekedését az érintett szakaszon – biztonsági okokból – megtiltották.

A BKK-tól egyelőre nem érkezett hivatalos tájékoztatás, de rendőrségi forrásból a lap úgy tudja, hogy ebben az időszakban az 1-es villamos sem fog átmenni a Rákóczi hídon, és közúti forgalomkorlátozásra is számítani kell.

A MÁV-csoport tájékoztatása szerint

  • a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Székesfehérvár és a Budapest–Pécs vasútvonalakon a járatok rövidített útvonalon, csak Kelenföld állomásig közlekednek és onnan is indulnak.
  • A Budapest–Szombathely/Sopron intercity vonatok, valamint a Budapest–Bécs/Salzburg/München eurocity és Railjet vonatok csak Kelenföld állomásig közlekednek, és onnan is indulnak.
  • A Budapest–Pécs intercity vonatok csak Kelenföld és Pécs között közlekednek.
  • Az S36-os (előreláthatóan a 3842 számú vonattól kezdődően) Kőbánya–Kispestre közlekedő személyvonatok csak Kelenföld és Martonvásár, Kápolnásnyék között közlekednek.
  • A G43-as gyorsított személyvonatok nem közlekednek Kőbánya-Kispest–Kelenföld között.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?