Árpád
-2 °C
3 °C

Végtelen hurokba taszította a Fideszt a Soros-konzultáció

srs
2017.09.28. 19:12

A Fidesz leköszönő frakcióvezetője, Kósa Lajos csütörtök délben sajtótájékoztatót tartott, ahol arról kérdeztük, miből gondolja a kormány, hogy "Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért".

Ezt állítja ugyanis a kormány a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációjában. 

Volt ilyen felvetése a Soros úrnak. 

- válaszolta kérdésünkre Kósa Lajos, és hozzátette, hogy ha gondolom, ad egy jegyzéket, amiből kiderül, hogy ők miből vezetik le ezt az állítást. A sajtótájékoztatón később Kósa megerősítette, hogy "Soros számos alkalommal felvetette", amit a konzultációban állít a kormány. 

A Fidesz-frakció sajtóosztálya meg is küldte este a Kósa által ígért hivatkozást. A friss miniszter szavaiból arra lehetett számítani, hogy talán egy kevésbé ismert Soros-interjúból kapunk egy idézetet (a nagyobb szövegeiben ugyanis nem találtunk ilyesmit), de nem.

Elküldték szó szerint azt a bekezdést, amivel a nemzeti konzultációban próbálják alátámasztani a saját állításukat. 

Három dolog következik ebből: 

  1. A Fidesz megcáfolta Kósa Lajost, néhány órával azután, hogy a frakcióvezető/leendő miniszter sajtótájékoztatón tett egy kijelentést. 
  2. A Fidesz végtelen hurokba került, ugyanis a saját állításukat nem egy külső ténnyel, hanem a saját következtetésükkel igyekeznek alátámasztani. 
  3. Egyáltalán nem érdekli a Fideszt, hogy mennyi a valóságtartalma annak az állításnak, amivel közpénz-milliárdokból telekürtölik a világot. Az Amnesty Magyarország például már cáfolta, hogy valaha olyat mondtak volna, amit a kormány a szájukba adott. (Erről itt bővebben.) 

Bónusz érdekesség: Úgy tudjuk, a konzultáció lebonyolításáért felelős Rogán Antal ma reggel tartott eligazítást a Fidesz és a kormányzat sajtósainak, kommunikációs embereinek. Valami hiba csúszhatott az információáramlásba, mert úgy tűnik, Kósa Lajoshoz nem jutottak el maradéktalanul az ott elhangzottak. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?