Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Gulyás szerint Németh Szilárd visszafogott, puha és bársonyos

2017.09.30. 09:32

„Az ellenzék durvaságban felülmúlhatatlan”,

hozzájuk képest a mi kommunikációnk, Németh Szilárdét is beleértve, visszafogott, már-már „puha és bársonyos”

– ezt nyilatkozta Gulyás Gergely, a Fidesz új frakcióvezetője a kormánylap Magyar Hírlapnak adott kétoldalas interjújában. Az apropó, hogy Gulyás hétfőtől veszi át a képviselőcsoport vezetését, és amikor azt kérdezik tőle, ez milyen állomás a karrierjében, hiszen például Áder is betöltötte ezt a tisztséget, és lám, már köztársasági elnök, Gulyás szerényen azt válaszolja:

Lehet, eljött az ideje, hogy legyen valaki, akinek a frakcióvezetés az utolsó politikai tisztsége.

Arról nem beszél azért, hogy visszavonulási tervei lennének, de ha a közbeszéd színvonaláról van szó (ebben éppen Áder emelte ki óvatosan a kormánypártok felelősségét a közelmúltban), szerinte, mint láttuk, az ellenzék a főkolompos. Konkrétan az Orbánt és társait gengszterező jobbikos plakátokat, illetve az Orbán és Ceaușescu (Botka), illetve Orbán és Rákosi (Vona) közötti párhuzamokat tartja felháborítónak.

A közbeszéd romlásában egyébként Gulyás a bíróságokat is felelősnek tartja, mert szerinte túl kiterjesztően értelmezik a véleménynyilvánítási szabadságot, és nem védik eléggé a közszereplők becsületét.

És végül az utolsó kérdés, vajon nem üthet-e vissza Mészáros Lőrinc meggazdagodása, vagy Matolcsy fiának félmilliárdos uniós támogatása?

Az a logika, amit az ellenzék, illetve az ellenzéki média alkalmaz, vagyis hogy egyes vállalkozókra egész egyszerűen rásüti a kormánypártiság bélyegét – ami akár lehet igaz is –, és onnantól az illető által elnyert bármilyen megbízás elfogadhatatlannak számít, helytelen.

(Mészáros Lőrinc ugye az a felcsúti gázszerelő, aki ha olyan tempóban vagyonosodik tovább, mint ahogy most halad, hét év múlva a világ leggazdagabb embere lesz.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?