Szilvia
5 °C
16 °C

Nézőpont Intézet: Nem változott a pártok támogatottsága

2017.09.30. 09:45
A kormányközeli kutatóintézet szerint a kormánypártok fölénye változatlanul jelentős, a baloldali pártok népszerűsége pedig csupán hibahatáron belül változott.

A Nézőpont szombati, MTI-hez eljuttatott közleménye hasonló következtetésekre jutott, mint a Medián eheti vizsgálata, még ha nem is mindenben egyeznek az eredmények.

A Nézőpont szerint a kormánypártokat negyedik hónapja a teljes felnőtt népesség 30 százaléka támogatja, a Jobbik továbbra is 11 százalékon áll, míg az MSZP hibahatáron belüli, 1 százalékpontos csökkenéssel 6 százalékot ért el. A DK-val 4 százalék, az Együttel és a Magyar Liberális Párttal pedig 1-1 százalék szimpatizál, tehát mindkét párt támogatottsága változatlan. Az LMP tábora hibahatáron belüli, 1 százalékpontos erősödéssel 3 százalékon, a Momentum 2, a Kétfarú Kutya Párt pedig 1 százalékon áll - írták.

A választási részvételüket biztosra ígérők körében a Fidesz-KDNP 43 százalékot, a Jobbik - hasonlóan a 2014-es választási eredményéhez - 21 százalékot ért el az előző havi 22 százalék után. Ezen a bázison az MSZP veszített egy százalékpontot, így a listás szavazatok 11 százalékát szerezné meg, míg a DK 8, az LMP pedig 6 százaléknyi voksot kapna. Utóbbi két párt eredménye egy-egy százalékpontos növekedést jelent egy hónap alatt. A Momentum a múlt havi 5 százalék után 4 százalékon, az Együtt és a Kétfarkú Kutya Párt változatlanul 2-2 százalékon, a Liberális Párt továbbra is 1 százalékon, a Párbeszéd 1 százalékon áll a felmérés szerint.

A személyes közvélemény-kutatás szeptember 1-20. között készült 2000 ember megkérdezésével.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?