A váci püspök szégyelli magát, hogy egyházi emberek se segítenek a menekülteken

2017.10.01. 21:51 Módosítva: 2017.10.01. 22:12

A 444.hu megkérdezte Beer Miklós váci katolikus püspököt, mit gondol az Őcsényben történtekről, ahol a falu lakossága elutasította, hogy a magyar állam által befogadott menekültek egy kirándulás alkalmával megszálljanak a helyi panzióban.  Beer Miklós fontos dolgokat mondott, főleg annak fényében, hogy Erdő Péter esztergom-budapesti érsek nem volt hajlandó nyilatkozni erről. Ő amint meghallotta Őcsény nevét, elfordult a Hír Tv kamerájától.

Beer Miklós szerint az Őcsényben történtek jól mutatják a mai magyar társadalom állapotát, a közhangulatot, ami miatt ő nagyon szomorú. Sajnálja és tiszteli az őcsényi polgármestert, aki a faluban összecsapó indulatok miatt lemondott, és nem volt hajlandó statisztálni "ehhez az őrülethez". A püspök külön kiemelte: az őcsényi panziós olyan embereket akart elszállásolni, akik a magyar államtól megkapták az oltalmazotti státuszt. Ennek kapcsán azt mondta: hasonló lehetőséget ő is ajánl, 

de még senki nem jelentkezett. Gondolom, hogy azért, mert mit szól majd a szomszéd. És ez sajnos az egyházközségeinkre is vonatkozik. Szégyellem magam.

Pedig Beer Miklós nem lát más megoldást, mint példát adni, bebizonyítani, hogy lehet a menekültekkel is békében élni.  

Az Őcsényben történtekről Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: "nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket" az őcsényiek. "Annyit hazudtak már nekik migránsügyben, hogy nem hiszik el, hogy csak gyerekek fognak jönni."