Gizella
9 °C
14 °C

Obama-kampányok segítőivel kötött szerződést a DK

D SOS20170902004
2017.10.02. 14:10

Az Obama-kampányok tanácsadói segítik a DK kampányát, írja közleményében a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció. Azt írják, a párt az elmúlt hetekben tárgyalásokat folytatott a Smoot Tewes Group (STG) nevű amerikai tanácsadó céggel "annak érdekében, hogy javaslatot tegyenek a 2018 tavaszi választásokon folytatandó kampánystratégiánkhoz, illetve hogy a kampányt is tanácsokkal lássák el. Mivel a DK-nak fontos, hogy a működése mindig átlátható legyen, ezúton jelentjük be, hogy a tárgyalások eredményeképpen a párt szerződést kötött a céggel" - írják.

A párt a cégről azt írja: "az STG az egyik legelismertebb amerikai demokrata tanácsadó cég, amelyet a győztes Obama-kampányok legfontosabb alakjai alapítottak, mint Julianna Smoot, az Obama alapítvány igazgatótanácsának tagja, Obama volt kampányfőnök-helyettese, fehérházi protokollfőnök, illetve az első Obama-kampány pénzügyi igazgatója, Paul Tewes, az Obama-kampány önkéntesekért felelős szervezője, a Demokrata Párt politikai műveletekért felelős vezetője, vagy Dan Kanninen, a cég kampányokért felelős társtulajdonosa, politikai elemző, több fontos csatatér-államban az Obama-kampányok vezetője".

Hozzáteszik, hogy mivel az STG Washingtonban és szerte az Egyesült Államokban rendelkezik "a legmodernebb kampányeszközökkel, amelyek komoly segítségére lehetnek a DK-nak a 2018-as tavaszi választási kampányban".

Az STG a megállapodás szerint tanácsokat ad a DK-nak a párt kampányának stratégiája, struktúrája, kommunikációja és végrehajtása kapcsán. A megbízás díj havi 10 ezer euró, melyet a DK saját költségvetéséből finanszíroz.