Ujhelyi MSZP-s puccsról beszél, és ő is lemondott

2017.10.02. 09:33

„Méltatlan és számomra vállalhatatlan az a folyamat, ami a demokratikus oldalon történik. Orbánisztán egyértelműen befurakodott az ellenzéki erők sorai közé, beépítette embereit majd minden potens mozgalomba. Ezt eddig is sejtettük, de őszintén hittem, hogy magunk mögött hagyva eddigi hibáinkat győzhetünk felettük. Egyelőre úgy tűnik, hogy a hatalom piszkos eszközeivel támogatott „puccs” eléri célját: a demokratikus erők végletesen megosztottá és megtörtté váltak” – írta közleményében Ujhelyi István szocialista EP-képviselő. 

A politikus közölte: az MSZP alelnökeként mától nem tud felelősséget vállalni a párt jövőjéért és a 2018-as választáson való szerepléséért. „Nem tudok közösséget vállalni azzal, hogy az MSZP belső viszonyait és politikáját külső szervezkedések által is befolyásolni vagy akadályozni lehet.

Ezért a mai nappal lemondtam az MSZP alelnöki tisztségéről”

– írta. Ujhelyi bejelentését azután küldte el a sajtónak, hogy Botka László lemondott a miniszterelnök-jelöltségről

„Bocsánatát és megértését kérem a párttagoknak és választóinknak, de pártvezetőként nem vállalhatok felelősséget és sorsközösséget a következő időszakért. Nagyon szeretném, ha ez a mozgalom újra Magyarország történelmét formálni képes erővé emelkedne” – közölte. 

Ujhelyi azt írta: szeretné világossá tenni, hogy a számomra feloldhatatlan konfliktus nem a DK és az MSZP viszonyáról szól, hiszen személyesen eddig is harmonikus kapcsolatban voltam a Demokratikus Koalíció politikusaival és választóival”. Szerinte nekünk csak a teljes, demokratikus ellenzéki oldallal együttműködve lehet esélyünk az orbáni rezsim leváltására”.