Egy fideszes képviselő szerint Botka bukása miatt új választást kéne kiírni Szegeden

2017.10.03. 12:29 Módosítva: 2017.10.03. 15:04

B. Nagy László, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője megfontolandónak tartana egy időközi önkormányzati választást a Fidesz Szegeden, mivel a kormánypárt szerint az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjáról lemondott Botka László polgármester erkölcsi mélypontra, politikai válságba került.

Szegednek új irányra, új közgyűlésre és polgármesterre van szüksége - mondta B. Nagy László budapesti sajtótájékoztatóján az MTI híradása szerint.A fideszes képviselő szerint Botka olyan erkölcsi mélypontra, politikai válságba került, hogy el kellene gondolkodni, érdemes-e kivárni az önkormányzati választásig hátralévő mintegy két évet.

Meglátása szerint

Botka bukását nem az okozta, hogy politikai maffia hálózta be a baloldalt, ez csak ürügy, a valódi problémát a nevéhez kötődő szegedi ügyek jelentik.

A képviselő szerint a városban rengeteg a korrupciógyanús ügy, például a Szeviép esete - amelyben mintegy 10 milliárd forint értékben elvégzett munkát nem fizettek ki - és a Mars téri piac beruházása, amelynek előkészítése során pavilonokat dózeroltak el. Szerinte a szegediek arcul csapva érzik magukat.

Az MSZP közleményben reagált a fideszes felvetésre. Mint írták,

ha a Fidesz időközi önkormányzati választást akar, kezdheti a csődhelyzetbe vitt Pécs városával, ahol Orbánék gyámság alá helyezték a városvezetést, megkezdték a város vagyonának végkiárusítását, a pécsi emberekre pedig brutális adóemelést vetettek ki.