Egy évig tyúkszemnek hitték az orvosok egy férfi daganatát

2017.10.03. 06:29 Módosítva: 2017.10.03. 12:08

Az orvosok egy évig tyúkszemnek hitték egy férfi lábán az elváltozást, majd kiderült, daganata van, írja a Blikk. Balogh Józsefnek 2016 nyarán nagyon fájt a lábfeje, ezért elment orvoshoz. Az orvos megállapította, hogy tyúkszem van a talpán, amit lefagyasztott.

A férfi lába azonban továbbra is fájt. Újra visszament az orvoshoz, ahol pár héttel később kivágták a tyúkszemet. Ez sem segített azonban, ezért a férfi másik doktort keresett. Ez az orvos még mélyebben vágta ki a tyúkszemet, de a férfi lába másnapra kétszeresére dagadt.

A férfit ezután különböző kivizsgálásokra küldték először az ortopédiára, onnan a bőrgyógyászatra, a bőrgyógyászatról vissza az ortopédiára. A hentesként dolgozó férfi a fájós lába miatt ekkor már alig tudott bejárni dolgozni. Végül egy magán-ortopéd­orvosnak lett gyanús valami a férfi lábán. Elküldte CT-vizsgálatra és más tesztekre, szövettani vizsgálatra. Ekkor derült ki, hogy a férfi lábán nem tyúkszem, hanem haemangioendothelioma, egy ritka, érfalból kiinduló rák­fajta található.

A daganat elvékonyította a férfi csontjait, lehet, hogy le kell vágni a lábát.