Itt az újabb G-nap: Simicska Lajos Veszprémben graffitizett

2017.10.03. 09:01 Módosítva: 2017.10.03. 14:28

Simicska Lajos ma hajnalban saját kezűleg graffitizte fel Veszprémben öt, üresen álló plakáthelyére azt a híres mondatot, amit Orbán Viktorral való szakításakor mondott. 

simicska
Fotó: Helyi válasz

Az esetet a Helyi Válasz nevű orgánum írta meg a Facebook-oldalánEgyáltalán nem hittük el az egészet. Megkerestük ezért Simicska Lajos munkatársát, aki kérdésünkre megerősítette: valóban ez történt, és valóban Simicska Lajos festette fel a feliratokat. 

Az ötödik felirat elkészítésekor rendőrök jelentek meg, akik udvariasan igazoltatták. Simicska a fotón bepiszkolódott zakóban látható, ami a festéstől koszolódott be. A plakát közepén egy gyanús folt is látható.

Simicska Lajos ellen saját cége, a plakáthelyeket kiadó Euro Publicity Kft. tehetne feljelentést rongálásért. Ez várhatóan nem fog megtörténni.

Információink szerint a feliratokat kedd délre eltávolították, fehérrel átfestették. Az ATV helyszínen tartózkodó munkatársa szerint a feliratokat kapucnis pulóvert viselő fiatalok festették le, több-kevesebb sikerrel, ugyanis van, ahol a fehér festék alatt átlátszik a szöveg. Azt nem tudni, hogy a fiatalokat ki kérte fel erre az akcióra.

image uploaded from ios 1024

Simicska Lajos egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy "a kialakult helyzetre figyelemmel" közterületi cégei vezetőit arra kérte: politikai és közéleti tárgyú hirdetés közzétételére vonatkozó megrendelést ne vegyenek fel, illetve ne teljesítsenek.

Simicska Lajos cégeinek plakáthelyein korábban olyan hirdetések jelentek meg, amelyeken gengsztereknek nevezik  az Orbán-Mészáros-Habony-Rogán kvartettet. A plakátokon párt neve nem szerepelt. Később kiderült, hogy a Jobbik üzeneteit lefedő hirdetéseket Simicska Lajoshoz több szálon kapcsolódó Nagy Ajtony Csaba rendelte meg. 

A plakátokat kihelyező cégek ezután olyan  kormányhivatali határozatokat kaptak kézhez, amelyek szerint jogsértőek a plakátok, és azokat rendőri segítséggel fogják eltávolítani.  Simicskáék először még azt ígérték, hogy  visszateszik a lekapart plakátokat, végül szeptember 27-én bejelentették: egyelőre nem tesznek közzé politikai hirdetéseket.  

(Nagy Ajtony Csaba Bodolai László, Kereszty Gábor és Szombathy Pál mellett az Index.hu Zrt. igazgatóságának is tagja. Az igazgatóság a szerkesztőségtől és az Indexen megjelenő tartalomtól függetlenül és elkülönülten végzi munkáját.)