Vádat emeltek egy fecskefészkeket leverő tatabányai asszony ellen

2017.10.03. 09:58

A tatabányai ügyészség vádat emelt természetkárosítás bűntette miatt egy 61 éves tatabányai asszony ellen, aki társasházi ablaka feletti külső falról levert egy fecskefiókákkal teli fészket.

A nő július elsején felindult állapotban követte el tettét, amit azzal magyarázott, hogy a madarak összepiszkították az ablakát. A levert fészekből három molnár fecskefióka kiesett, a zuhanást követően egyikük azonnal, másik kettő pár nappal később elpusztult. A molnár fecske védett állat, természetvédelmi értéke 50 ezer forint egyedenként.

A természetkárosítás három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az asszonnyal szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás