Nem indít eljárást Simicskával szemben a rendőrség

2017.10.03. 15:22 Módosítva: 2017.10.03. 21:25

Az Indexnek válaszolt a veszprémi rendőrség, és közölték, hogy nem indítanak eljárást a saját plakátjait átfestő Simicska Lajossal szemben.

"A Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei - a rendőrségre érkezett bejelentés alapján - 2017. október 3-án megjelentek Veszprém belvárosában és a helyszínen igazoltatták az ott tartózkodó két személyt. Az esettel kapcsolatban a rendőrség eljárást nem indított" – írták.

Korábban kedden a 24.hu-nak sikerült elérnie Simicska Lajost, aki megmagyarázta, mi vezette arra, hogy saját kezűleg firkálja rá öt, saját tulajdonában lévő veszprémi plakáthelyre azt a híres mondatot, amit Orbán Viktorral való szakításakor mondott:

Orbán egy geci.

simicska
Fotó: Helyi válasz

A korábban a Fidesz pénzügyi háttéremberének tartott, mára azonban Orbán Viktorral radikálisan szembefordult oligarcha a lapnak így magyarázta az önvandalizmust (a plakáthelyek saját cége, az Euro Publicity Kft. tulajdonában vannak):

Már két évvel ezelőtt megmondtam a véleményemet, most a plakátokon csak megerősítettem. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

Ahogy arról írtunk, Simicskának öt helyre sikerült felírnia üzenetét, ekkor megjelentek a rendőrök, akik udvariasan igazoltatták őt. Bár bűncselekményt – saját tulajdonával szemben – nem követhetett el, a feliratokat azóta ismeretlen, arcukat eltakaró emberek több-kevesebb sikerrel átfestették.

Persze elég abszurd, hogy az ország egyik legbefolyásosabb embere saját kezűleg üzenget a magyar miniszterelnöknek, de megpróbáltuk összeszedni a lehetséges magyarázatokat.