Nóra, Lili
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

227 milliót sikkasztott egy ingatlanos

2017.10.04. 06:51

A budapesti rendőrök vádemelési javaslattal zárták annak a brit állampolgárnak az ügyét, aki egy külföldi cég nevében, úgy értékesített négy belvárosi lakást, hogy a vételárnak egy jelentős részével sajátjaként rendelkezett, írja a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint egy angol ingatlanforgalmazással foglalkozó cég ügyvezetője szóban meghatalmazta a 46 éves brit állampolgárt a cég tulajdonában lévő ingatlanok értékesítésével, valamint bérbeadásával. A két fél megállapodása szerint az ingatlanok adásvétele, vagy bérbeadása megkötése előtt a férfinak tájékoztatnia kellett az ügyvezetőt, akinek a hozzájárulásával köthette meg az üzletet.

A brit állampolgár ennek ellenére 2015. október 30-a és december 16-a között négy, nagy értékű belvárosi ingatlant értékesített úgy, hogy nem kérte az ügyvezető hozzájárulását. A cég a budapesti ingatlanok vételárának, csak egy részét kapta meg, és a férfi a fennmaradó 227 millió forinttal sajátjaként rendelkezett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályának nyomozói a férfit 2016. november 29-én gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a sikkasztás bűntett miatt indított nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.