A köcsögmentesítő polgármester Őcsény helyett is szívesen látja a menekülteket

2017.10.04. 18:29

Cserdi polgármestere, a köcsögmentesítésről elhíresült Bogdán László büszkén és szívesen fogadná falujában az Őcsényről elüldözött menekült gyerekeket, írja a Válasz.hu.

"Cserdiben szívesen látjuk az Őcsényben nem kívánatos menekült családokat. Büszkék leszünk, ha nálunk pihennek néhány napot – mondta Bogdán a Hír TV Szabadfogás című műsorában.

A műsor házigazdája, Dévényi István, aki egyben a Heti Válasz munkatársa is, a cikkében azt írja, hogy amikor Pörzse Sándor megkérdezte a polgármestertől, hogyan reagálnak majd minderre a cserdiek, Bogdán így válaszolt:

Ők velem együtt 800 éve migránsok ebben az országban.

Dévényi a cikkében arra figyelmeztet, hogy ezzel hamarosan megszülethet a "migránssimogató cigány" kategória, majd megjegyzi: Bogdán László egy igaz magyar ember.

Bogdán egyébként nemcsak a menekült gyerekeket fogadná be, hanem Őcsény időközben lemondott polgármesterét is. "Ezek egyszerű emberek, akik bajban vannak. Miniszterelnök úr, most majd ne dobjanak a fekete autóba, de én szeretném, hogyha ezeket az embereket egy picit jobban figyelnénk és óvnánk" – mondta.

A Hír TV Newsroom című műsorában az a panziótulajdonos is megszólalt, aki a magyar állam által hivatalosan menekültként elismert gyerekeket üdültetett volna, ha engedik a helyiek. A halálosan is megfenyegetett Fenyvesi Zoltán úgy fogalmazott: "Nem tudtam, hogy ekkora az indulat, és hogy ez a propaganda ekkora kárt tett az emberi lélekben – és szerintem az észben, a tudatban is."