Éjszaka a Momentum is ráment Simicska oszlopaira

2017.10.04. 08:57

Miután Simicska Lajos valakivel kiment a veszprémi éjszakába, hogy Orbánt gecizős mondatát felfesse néhány hirdetőoszlopára, más is kedvet kapott az üres reklámfelületeken üzengetéshez. Például a Momentum, amely kedd éjszaka megfújt néhány oszlopot.

A Hvg.hu videósa elkísérte a párt néhány tagját az éjszakai akciójukon, és kérdezgette őket. Ebben a momentumosok arról beszélnek, hogy Simicska akciója felhívta a figyelmet erre a lehetőségre. Stencillel fújták fel az oszlopokra, hogy ülni fog, és változó, hogy kit írtak fölé: hol Orbánt, hol Rogánt, hol Mészárost.

A kérdésre, hogy milyen érzés ezzel az akcióval „egy platformra kerülni Simicskával" és ugyanazt csinálni, a momentumos Hajnal Miklós azt válaszolta:

mi mindig azt mondtuk, hogy ügyek mentén szívesen működünk együtt.

Amikor Hajnal arról beszélt, hogy „mindannyiunk érdeke az, hogy egy normális jogállamban éljünk, normális bíróságunk legyen, normális ügyészségünk legyen”, a Hvg.hu riportere megkérdezte, hogy vajon Simicska Lajosnak is ez-e az érdeke. Hajnal azt mondta, szerinte igen.

De a legviccesebb jelenet az volt, amikor azt a kérdést kapták a momentumosok, hogy azt kiírnák-e, hogy Simicska ülni fog. Hajnal először csak makogni kezdett, majd hosszan gondolkodott, látszott, hogy megzavarta a kérdés (a kérdés, ami eléggé várható volt, miközben Simicska oszlopaira fújják, hogy Mészáros ülni fog). Végül annyit tudott mondani:

Ez egy jó kérdés. Hogy Simicska ülni fog-e, vagy sem. Szerintem ott az van, hogy annak utána kell menni keményen.