János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Éjszaka a Momentum is ráment Simicska oszlopaira

2017.10.04. 08:57

Miután Simicska Lajos valakivel kiment a veszprémi éjszakába, hogy Orbánt gecizős mondatát felfesse néhány hirdetőoszlopára, más is kedvet kapott az üres reklámfelületeken üzengetéshez. Például a Momentum, amely kedd éjszaka megfújt néhány oszlopot.

A Hvg.hu videósa elkísérte a párt néhány tagját az éjszakai akciójukon, és kérdezgette őket. Ebben a momentumosok arról beszélnek, hogy Simicska akciója felhívta a figyelmet erre a lehetőségre. Stencillel fújták fel az oszlopokra, hogy ülni fog, és változó, hogy kit írtak fölé: hol Orbánt, hol Rogánt, hol Mészárost.

A kérdésre, hogy milyen érzés ezzel az akcióval „egy platformra kerülni Simicskával" és ugyanazt csinálni, a momentumos Hajnal Miklós azt válaszolta:

mi mindig azt mondtuk, hogy ügyek mentén szívesen működünk együtt.

Amikor Hajnal arról beszélt, hogy „mindannyiunk érdeke az, hogy egy normális jogállamban éljünk, normális bíróságunk legyen, normális ügyészségünk legyen”, a Hvg.hu riportere megkérdezte, hogy vajon Simicska Lajosnak is ez-e az érdeke. Hajnal azt mondta, szerinte igen.

De a legviccesebb jelenet az volt, amikor azt a kérdést kapták a momentumosok, hogy azt kiírnák-e, hogy Simicska ülni fog. Hajnal először csak makogni kezdett, majd hosszan gondolkodott, látszott, hogy megzavarta a kérdés (a kérdés, ami eléggé várható volt, miközben Simicska oszlopaira fújják, hogy Mészáros ülni fog). Végül annyit tudott mondani:

Ez egy jó kérdés. Hogy Simicska ülni fog-e, vagy sem. Szerintem ott az van, hogy annak utána kell menni keményen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!