Csalódott a Momentumban a dúsgazdag támogatója

2017.10.08. 12:57

Nem érti és nagy hibának tartja Bojár Gábor, hogy nem akar más pártokkal együttműködni a Momentum. A fizikus-üzletember, a Graphisoft alapítója korábban az elsők között jelezte, hogy egymillió forinttal támogatta a Momentumot, mert párt értékrendjét közelállónak érzi magához.

A 168 órának viszont most azt nyilatkozta:

A Momentum nagy csalódást okozott azzal, hogy elzárkózik mindenféle együttműködéstől.

Szerinte ez azt jelenti, hogy "a 2018-as kormányváltásról már lemondtak, és a párt vélt hosszú távú érdekeit fontosabbnak tartják, mint az ország történelmi érdekét." Fekete-Győr András elnök múlt héten videóüzenetben közölte, hogy teljesen önállóan indul a párt, és a 106 választókerületben önálló jelöltet indít.

Bojár nem titkolja, hogy a Juhász Péter Együtt-elnök által sürgetett új pólus létrehozását tartaná az üdvözítő útnak. "Úgy érzem, a kisebb demokratikus pártoknak az úgynevezett új pólus szövetség hozhat többletszavazatot."

Bojár azt is mondta, hogy a közös indulásra azért van szükség, mert "külön-külön kicsi az esélyük a parlamentbe bejutni, és az Európa, a demokrácia és a jogállam melletti kiállás prioritásában egyetértenek. Ehhez képest az, hogy miben térnek el az oktatással és az egészségüggyel kapcsolatos elképzeléseik, mellékesek."

Az interjúban nincs szó a pénzről, de arra következtethetünk, hogy az üzletember nem fogja tovább támogatni a Momentumot.

Megkerestük a fejleménnyel kapcsolatban a Momentumot. Hajnal Miklós szóvivő az Indexnek annyit mondott: "más utat tartunk helyesnek a következő fél évben, de tiszteletben tartjuk a véleményét és köszönjük az eddigi támogatását."  • Hírek
  • Bankszámla