Kubatov szerint, akin a pap és a tanító sem segíthet, annak marad a foci

2017.10.08. 22:27

Befejeződött Makón az Erdei Ferenc téri sportkomplexum rekonstrukciója, a 402 millió forintos - 70 százalékban TAO-támogatásból megvalósult - beruházást a Makó-FTC barátságos labdarúgó-mérkőzéssel adták át vasárnap, írja az MTI. Ezen a jeles napon ott volt Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kubatov Gábor, a Fradi elnöke is.

Lázár arról beszélt, hogy ez a 400 millió még csak a kezdet Makón, Kubatov pedig végképp megadta a választ arra, hogy miért éri meg talán mégis szerintük a több százmilliárd közpénz beletolása 99%-ban szinte töküres stadionok felhúzásába:

Politikusok azzal a szándékkal mennek az Országgyűlésbe, hogy egy élhetőbb, jobb országban éljünk. A helyi polgármesterek, azok azzal a szándékkal élnek, hogy mindig szépítsék a településüket. Az itt lévő tanárok, hogy a gyerekek okosodjanak, az egyházi elöljárók pedig, hogy itt élő embereknek a hite minél mélyebb legyen. Azon az elven vannak, hogy mindig többet adjanak vissza, mint amennyit kaptak. Mindig gyarapítsák azt, ami van. Van egy kérdés azonban, hogy mi van akkor, hogyha egy tanár, egy lelkész, egy pap nem tudja tanítani a lurkókat. Amikor nem lesz belőlük több az iskolában, akkor van egy lehetőségük, hogy a sportéletben sokkal többek legyenek”

(via MTI, via HírTv)