Emőke
-4 °C
9 °C

Elromlott mammográfiás gép miatt kell várniuk a mellrákosoknak a Honvédkórházban

2017.10.10. 22:08 Módosítva: 2017-10-10 22:59:05

Kontrollra ment volna múlt héten egy három éve mellrákkal műtött magyar nő a Honvédkórházba, egy nappal a vizsgálat előtt azonban arról értesítették, hogy a mammográfiás gép már több mint egy hónapja rossz, ezért keresnie kell egy másik kórházat – derült ki az RTL Klub híradójából.

A francia származású Gimet Isabelle elmondta, az intézmény annyit tanácsolt neki, hogy keressen egy másik kórházat, ahol elvégzik a vizsgálatot, ott ugyanis idén már nem lesz időpont. A nő jelentkezett is a váci kórházba, ott azonban kiderült, minden hónapban csak egy napon lehet időpontot kérni, arról pedig már lemaradt, így a következő hónapig még időpontja sem lehet.

Így akár hónapokat is csúszhat a vizsgálat, a Mellrákinfó Egyesület egyik munkatársa azonban az RTL stábjának elmondta, ez egyáltalán nem kirívó eset. Mint mondta, napi szinten merül föl az, hogy 40 nap helyett akár 4-5 hónapot is váratják a betegeket.

A csatorna a kórházat is megkereste, ahol az alkalmazottak csupán annyit tudtak mondani, hogy nem működik a gép és nem is tudják mikor fog működni. A kórház aztán írásban azt válaszolta, műszaki hiba miatt rossz a gép, a szűrések várhatóan novembertől indulnak majd újra.