Andrea, Ilma
4 °C
12 °C

Saját magának mosott be a kormány a civiltörvénnyel

2017.10.11. 17:47

Bár már 53 szervezet szerepel a külföldről támogatott civilszervezetek listáján, a többségüknek azonban semmi közük Soros Györgyhöz, írja a Heti Válasz. A lap összegyűjtötte és megszámolta, hogy hány szervezetnek lehet köze a magyar kormány legfőbb ellenségéhez, és arra jutott: a Soros-féle alapítványok által pénzelt szervezetek száma nem éri el a tízet sem.

A jelenleg 53 tételes listán ellenben húsz olyan szervezet is szerepel, amelyet a magyar kormány elismer, támogat vagy épp kedvel. A listán ott van például a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, amelyek mind az Emmi mellett működő Karitatív Tanács tagjai. Sőt, a legutóbbi jószolgálati nagykövete épp Lévai Anikó, a miniszterelnök neje.

A lap listáján a Fidesz-kompatibilis szervezetek között szerepel a Robert Schuman Intézet, amely a Fidesz és a Polgári Magyarországért Alapítvány partnere, a kormányfő által is elismert Csányi Alapítvány a Gyermekekért, valamint a Fidesz-alapító Kaderják Péter kutatóközpontjának háttérintézménye, a REKK Alapítvány.

A listázott szervezetek között öt keresztény hátterű csoportot is találni (Élet Kenyere Alapítvány, Magyar Evangéliumi Rádió Alapítvány, Vasárnapi Iskolai Szövetség, stb.), továbbá hét olyan szervezetet, amelyek a magyar minisztériumok partnerei (Tudatos Vásárlók Egyesülete, Magyar Élelmiszerbank Egyesület, Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége stb).

A lap megjegyzi: a listázott szervezetek között a fentiek mellett olyan szereplőket is találni, mint a WWF Világ Természeti Alap Magyarország, a Levegő Munkacsoport, a Rex Kutyaotthon Alapítvány, a Kíra Völgységi Kutyamentő Egyesület, a Bátor Tábor Alapítvány vagy épp az SOS-Gyermekfalu. Bizonyára mindannyian a nép ellenségei.