76 éves mozgássérült asszonyt vert meg, egy vérnyomásmérőt zsákmányolt

2017.10.11. 13:47

Szerdán tizenöt év fegyházbüntetést kapott az a jánoshidai férfi, aki 2014-ben bántalmazott és kirabolt egy idős, beteg asszonyt, majd felgyújtotta a házát. A Szegedi Ítélőtábla 

nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete

miatt kirótt ítélete jogerős.

A korábban többször büntetett vádlott az MTI által ismertetett ítélet szerint "italozó életmódot folytatott", csak ritkán vállalt alkalmi munkát, de megélhetése nem volt biztosított.

Az ügy sértettje, egy súlyos betegségekben szenvedő 76 éves asszony egyedülálló özvegyként jó körülmények között élt egy családi házban Jánoshidán. 2014. június 3-án este csöngetett be hozzá a vádlott, meglehetősen részegen, méghozzá arra hivatkozva, hogy munkát akar végezni. Az asszony elküldte, de a férfi egy óra múlva visszatért, és újból bepróbálkozott. Az asszony megint felszólította, hogy menjen el, de a férfi - kihasználva az asszony mozgáskorlátozottságát -, ellopta 5 ezer forint értékű mobiltelefonját.

De még ekkor sem hagyta abba szegény asszony zaklatását, még aznap este harmadjára is visszatért az idős asszony házához, hogy újabb értékeket szerezzen. Miközben kutakodott, a sértett felfigyelt a zajra. Amikor összetalálkoztak a fürdőszoba előtt, a a tettes kézzel többször fejen ütötte az asszony, majd egy vázával is fejbe vágta. Eközben pénzt követelt, és azzal fenyegetőzött,

ha nem ad neki pénzt, akkor rágyújtja a házát.

Az asszony az ütésektől a földre esett, és elveszítette az eszméletét. A férfi ezután a ház alsó épületének konyhájába ment, ahol a következőket zsákmányolta: 

  • némi élemiszer
  • egy vérnyomásmérő
  • ezer forint készpénz

Miután összepakolt, felgyújtotta a konyhát, hogy eltüntesse a nyomait. A berendezési tárgyak lángra kaptak, de a férfi - mit sem törődve az eszméletlenül hátrahagyott sértettel -, távozott a helyszínről. Egy közeli kocsmába ment, ahol a frissen szerzett ezer forintból bort vett magának.

Az asszony visszanyerte eszméletét, és sikerült kimenekülnie a házból. Súlyos sérüléseket szenvedett, háza pedig lakhatatlanná vált.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport